Travel: Viziteaza Castelul Brukenthal din Sambata de Jos!
3/36228
calendar_month 11 Mar 2015, 00:00
Continuam calatoria prin tara in cautarea celor mai interesante castele ale Ramaniei, oprindu-ne astazi la Brasov, in localitatea Sambata de Jos, unde, in mijlocul unei herghelii se afla un castel, altadata impunator, astazi doar o umbra a cladirii semete ce a fost odata…

Castelul de la Sambata de Jos a fost construit intre anii 1750-1760, in stil baroc, de contele Jozef von Brukenthal, fratele lui Samuil Brukenthal. Legendele spun ca terenul de 1 700 de hectare pe care a fost inaltat castelul i-a fost daruit contelui de catre imparateasa Maria Tereza a Austriei si ca acesta ar fi construit castelul in onoarea acesteia.

Mai mult, legendele spun ca intre conte si imparateasa ar fi existat o relatie amoroasa si ca Maria Tereza si-ar fi petrecut aici veri la rand. Alte voci sustin ca nu a existat nicio relatie intre cei doi si ca Maria Tereza nu ar fi ajuns niciodata prin aceste locuri.

Cert este ca aceasta cladire ce a devenit acum doar subiectul unor legende demne sa starneasca curiozitatea pasionatilor de trecut, a fost la vremea ei impresionanta. Castelul cu 35 de camere si sobe de ceramica aduse de la Viena, avea pe vremuri parchet din stejar, fresce valoroase si picturi vechi, cu valoare istorica. Din pacate, in urma renovarilor efectuate aici in anii 40, multe dintre acestea au fost acoperite cu var.

Astazi, o renovare a castelului aflat in stare avansata de deteriorare ar costa in jur de 10 milioane de euro. In aceste conditii, sperantele ca el sa redevina vreodata ceea ce a fost in trecut sunt minime...

Daca va ganditi sa vizitati totusi aceasta constructie pitoreasca in viitorul apropiat, nu uitati sa va rezervati din timp un loc de cazare la Brasov (aflat la 78 km departare de Sambata de Jos) aici.

Foto: infopensiuni.ro