studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Viziteaza Castelul Corvinilor din Hunedoara!

Travel: Viziteaza Castelul Corvinilor din Hunedoara!

Publicat: 13 Nov 2014 | Vizualizari: 728

Castelul Corvinilor sau al Corvinestilor sau al Huniazilor este unul dintre monumentele cu care Romania se poate mandri categoric. Acesta figureaza intr-un top al destinatiilor de basm din Europa, fiind o destinatie turistica preferata de turistii straini care ne calca “pragul” tarii.


In topul destinatiilor de basm din Europa realizat de site-ul boredpanda.com, pentru realizarea caruia au votat sute de mii de internauti din toata lumea mai figureaza si castelul Bran, dar si alte destinatii turistice din Europa, mult mai promovate decat ale noastre precum: Castelul Bled din Slovenia, Neuschwanstein din Germania si Mont – Saint Michel din Franta.


Istoria castelului incepe in secolul al XV-lea cand a fost ridicat de Ioan de Hunedoara pe o stanca, folosindu-I acestuia atat ca resedinta dar si ca punct de aparare.


Realizat in stilul architectural gotic, castelul a fost bine intretinut si renovat de-a lungul anilor, astazi fiind transformat in muzeu. Incinta lui a devenit de multe ori platou de filmare pentru diverse productii cinematografice, documentare si clipuri publicitare, dar si loc de desfasurare al unor evenimente care sa le capteze atentia turistilor, precum Opera Nights, in cadrul caruia vizitatorii pot participa la spectacole de opera chiar in incinta maiestoasei constructii.


In 2015, intre 1 si 3 mai, Castelul Corvinilor va fi gazda evenimentului intitulat Targul European al Castelelor (cu participare internationala), in cadrul caruia vizitatorii vor putea descoperi monumente mai mult sau mai putin cunoscute din Europa. Muzee, castele si fortarete din Europa isi vor expune oferta turistica in cadrul acestui targ.

Daca vreti sa vizitati castelul in mai 2015 sau oricand altcandva, nu uitati sa va rezervati un loc de cazare in Deva, aflata la 17 km departare de Hunedoara aici.Foto: rfi.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-11-25 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00