studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Viziteaza Castelul Karolyi din Carei

Travel: Viziteaza Castelul Karolyi din Carei

Publicat: 19 Nov 2014 | Vizualizari: 731

Ai fost vreodata in Satu Mare? Daca nu, iti propunem judetul Satu Mare ca destinatie pentru viitoarea ta vacanta. Drumul pana acolo va merita din plin, mai ales daca treci pe lista ta de obiective de vizitat si Castelul Karolyi din Carei. Renovat recent, acest castel este unul dintre obiectivele turistice ale tarii de care Romania poate fi mandra!


Devenit ulterior una din marile fortarete de aparare a frontierei vestice a Transilvaniei, Castelul Karolyi din Carei a fost construit in 1482 de catre Karolyi Laszlo.


De-a lungul timpului, castelul a suferit numeroase transformari. In secolul al XVI-lea castelul a fost fortificat, facand parte din sistemul de aparare impotriva turcilor. In urma cutremurului din anul 1834, castelul s-a daramat in mare parte, fiind reconstruit ulterior in stil baroc, moment in care s-a amenajat si gradina in stil englezesc din apropiere. In secolul al XIX-lea castelul a suferit noi transformari, fiind renovat in stil neogotic si obtinand forma pe care in linii mari si-a pastrat-o pana astazi. Ultima renovare a castelului a avut loc intre anii 2009-2012, dupa care, acesta a gazduit Muzeul de istorie si stiinte ale naturii precum si o biblioteca.


Vizitarea castelului este gratuita, vara netrebuind sa ratezi o plimbare prin parcul castelului care se intinde pe o suprafata de peste 10 hectare. Acesta a fost declarat parc dendrologic ocrotit in anul 1982, aici gasindu-se numeroase specii de plante exotice si autohtone.


Daca vrei sa pornesti spre Carei in urmatoarea ta vacanta, nu uita sa iti rezervi un loc de cazare aici.Foto: transilvaniareporter.ro


 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-11-25 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00