studentie.ro  »  Timp liber  »  Vacante  »  Travel: Viziteaza Castelul Kendeffy din Hunedoara!

Travel: Viziteaza Castelul Kendeffy din Hunedoara!

1/185227
calendar_month 12 Nov 2014, 00:00
Daca s-ar face un top mondial al tarilor cu cele mai multe obiective turistice distruse, probabil ca Romania ar iesi, in sfarsit, pe primul loc intr-un top international… In acest context, ar trebui sa va invit astazi sa vizitati unul dintre cele mai frumoase castele ale Romaniei, insa, din pacate, invitatia mea se va rezuma doar la a vizita “umbra” constructiei frumoase care a fost odinioara Castelul Kendeffy.

Castelul Kendeffy se afla in localitatea Santamaria Orlea din judetul Hunedoara, istoria lui incepand in anul 1782. Castelul a fost ridicat de familia de nobili Kendeffi, una dintre cele mai bogate din Transilvania, care a locuit aici pentru o lunga perioada de vreme. Ulterior, castelul a fost locuit de grofii tinutului, devenind in timp una dintre cele mai importante atractii turistice din Tara Hategului.

In perioada comunista, castelul a fost nationalizat, pentru ca in 1982 sa intre in posesia Administratiei Judetene Hunedoara. Pentru un timp, castelul a fost transformat in hotel, si se pare ca in acele vremuri, castelul era mereu plin de turisti dornici sa locuiasca intr-o cladire cu iz de… odinioara.

Dupa Revolutie insa, castelul a fost revendicat de urmasii familiei nobililor Kendeffy, fiind in cele din urma retrocedat unei familii din Germania. De atunci a inceput sfrasitul gloriei acestui castel…

Daca doriti sa vizitati acest castel, odinioara pitoresc, nu uitati sa va rezervati un loc de cazare in Hateg aici.

Foto: monumenteistoricedinromania.blogspot.com