studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Viziteaza Castelul Sukosd Bethlen din Racos

Travel: Viziteaza Castelul Sukosd Bethlen din Racos

Publicat: 05 Nov 2014 | Vizualizari: 849

Pentru ca weekendul promite sa ne aduca vreme frumoasa, va propunem o destinatie de sfarsit de saptamana situata pe drumul dintre Brasov si Sighisoara, drumul in sine pana acolo fiind un argument in plus pentru a porni in aceasta aventura.


Punctul de oprire va fi la 68 km departare de Brasov, in localitatea Racos, unde se afla Castelul Sukosd-Bethlen, construit in anul 1625 de groful Sukosd. Altadata un castel pitoresc din Brasov, cei 389 de ani scursi de la inaltarea constructiei si-au pus acum amprenta asupra acestei cladiri care ar putea deveni un obiectiv turistic important pe harta turistica a Romaniei.
Desi castelul are o infatisare evidenta de cetate cu rol de aparare, castelul a reprezentat pentru mult timp resedinta nobiliara a grofului Sukosd, asigurand la vremea in care a fost ridicat tot confortul si luxul epocii careia ii apartinea. Castelul a fost bine intretinut pana in anul 1903 cand a fost cumparat de obstea satului. Dupa acest moment, castelul a primit numeroase destinatii care nu au facut decat sa deterioreze constant starea castelului. Acesta a devenit sediu CAP, grajd si granar, un turn a fost alocat remizei pompierilor, iar in 1977 a fost puternic afectat de marele cutremur din acel an.


Pana in momentul trecerii in proprietatea obstii satesti, castelul a mai apartinut pe rand: lui Peter Budai (om politic si preceptor), Bethlen Samuel (locotenent al tinutului Kukullo (Tarnava Mica) si capitan general al Scaunului Mures), Teleki Samuel, explorator si om de cultura, celebru pentru expeditiile sale in Africa.


Daca vreti sa vizitati castelul care este emblema satului Racos (Brasov) nu uitati sa va rezervati mai intai un loc de cazare in Brasov aici.


Foto 1: rupeaturistica.ro
Foto principala: transilvania-medievala.ro
.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-11-25 00:00:00 - 2022-12-07 00:00:00