studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Viziteaza Cetatea Aiudului, veche de peste 600 de ani!

Travel: Viziteaza Cetatea Aiudului, veche de peste 600 de ani!

Publicat: 25 Mar 2015 | Vizualizari: 828

Aflata in centrul orasului Aiud, Cetatea Aiudului, veche de peste 600 de ani, te trimite cu gandul la o epoca in care aproape ca nu te poti imagina traind: fara tehnologie, fara masini, fara posibilitati prea ofertante de petrecere a timpului liber, o epoca in care confortul nu era conditia de baza a existentei umane.

Poate ca de aceea ne si fascineaza mereu tot ceea ce tine de trecut, pentru ca ni se iveste indubitabil in minte intrebarea: oare ei cum traiau?


Locul pe care este asezata cetatea de piatra coincide cu o veche asezare daco-romana din secolul al treilea, iar dimensiunile ei sunt impresionante. Cu o suprafata de aproximativ 3 500 de metri patrati si cu ziduri groase de 1,2 metri, ridicate din piatra bruta, Cetatea Aiudului isi are originea in jurul anilor 1241-1242, inainte de marea invazie a tatarilor. Cetatea a reprezentat singurul mijloc de aparare in vremurile de izbeliste al locuitorilor din zona. Denumirile numeroaselor turnuri: Turnul macelarilor, Turnul croitorilor, Turnul cizmarilor, Turnul blanarilor, Turnul dogarilor, Turnul olarilor, Turnul Kalendas, Turnul lacatusilor-fierarilor si Turnul Portii, se datoreaza faptului ca acestea au fost date spre intretinere in trecut mestesugarilor din diversele bresle.


Cetatea Aiudului este una dintre cele mai vechi cetati urbane din Transilvania adapostind in present Muzeul de Istorie al orasului. Daca vrei sa o vizitezi in viitorul apropiat, nu uita sa iti rezervi din timp un loc de cazare in Aiud aici.Foto: turistintransilvania.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-23 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00