Travel: Viziteaza ?lumea pierduta? din Apuseni!
3/34647
calendar_month 10 Sep 2014, 00:00
Toamna este anotimpul cel mai potrivit pentru drumetii si trasee montane, asta datorita climei blande de afara si a naturii pe care toamna ne-o infatiseaza in fata ochilor, zugravita atat de frumos, incat, merita sa o admiri in toata maretia ei.

Si unde ai putea porni in cautarea celor mai frumoase trasee montane decat in Apuseni unde, natura, in toata simplitatea ei, pare ca a pus la cale un spectacol in toata regula? Bogatia formelor de relief, pesterile, cascadele si padurile dese sunt ambientul excelent care sa iti deschida apetitul pentru a descoperi mai mult si tot mai mult din aceasta zona unica a tarii noastre.

Daca in zilele libere de weekend va ganditi sa porniti intr-acolo, va recomandam un traseu destul de accesibil, si anume: Cabana Padis, Poiana Rotunda, Izvorul Rece, Lumea pierduta. Durata traseului este de doua ore.

Traseul porneste din fata cabanei Padis, iar marcajul traseului este crucea galbena. De la cabana se merge spre Valea Garjoaba, apoi spre Valea Tranghiesti. De acolo, dupa o poiana si o padure de molid se ajunge in Poiana Rotunda. Urmeaza o noua padure, si de la capatul estic al Poienii Ponor urmeaza un coboras de jumatate de ora spre Valea Ursului. Pe drum forestier se ajunge apoi destul de usor la Izvorul Rece. Dupa un urcus de 10 -15 minute se ajunge pe un platou carstic intitulat Lumea Pierduta, care ascunde in interior o retea de galerii active. Peisajul care ti se va deschide aici te va face sa exclami fara niciun pic de indoiala ca efortul de a razbate pana aici a meritat din plin.

Daca in putina vacanta care ti-a mai ramas vrei sa pornesti in cautarea “lumii pierdute”, rezerva-ti un loc de cazare in Padis aici.

Foto: skytrip.ro