Travel: Viziteaza Pestera Cetatea Radesii, o pestera asemeni unei catedrale gotice
3/34881
calendar_month 01 Oct 2014, 00:00
Cat toamna se indura sa mai fie blanda cu noi, muntii pot fi strabatuti la picior fara nicio problema, iar frumusetea acestora poate fi inca si mai intensa in acest sezon. Daca vrei sa pleci intr-o drumetie montana in acest weekend, iti recomandam pestera Cetatea Radesii, din sudul Muntilor Valadeasa (Apuseni), care, datorita numeroaselor hornuri care permit patrunderea luminii naturale, poate fi asemuita cu o impunatoare catedrala gotica.

Principalul motiv pentru care v-o recomandam este faptul ca este accesibila, avand in acelasi timp o lungime destul de mare (260 de metri), deci este numai buna pentru o aventura montana completa.

Si pentru ca tot veti bate atata drum pana aici, merita sa va aventurati si la Cascada Bulbuci, un alt obiectiv important din Boga-Pietroasa. Inditul acestei cascade autohtone este faptul ca se poate ajunge in spatele caderii de apa, deci veti putea face niste fotografii interesante aici, numai bune de pus pe Facebook. Cascada are o inaltime de 40 de metri, in trei trepte, iar apa cade de la cca. 20 de metri.

Daca va hotarati sa va indreptati inspre Muntii Apuseni intr-o minivacanta de toamna, nu uitati sa va rezervati un loc de cazare in Boga-Pietroasa aici.

Foto 1: wikimapia.org
Foto principala: infopensiuni.ro