studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Viziteaza un loc unic in Europa – Delta Dunarii!

Travel: Viziteaza un loc unic in Europa – Delta Dunarii!

Publicat: 09 Iul 2014 | Vizualizari: 806

Inainte de a incepe sa visezi sa iti petreci vacanta de vara in cele mai indepartate si mai exotice colturi ale Europei sau ale lumii, noi iti propunem sa iti indeplinesti un vis mai mic, si anume, acela de a vizita Delta Dunarii. Delta romaneasca este a doua ca marime din Europa si una dintre cele mai bine conservate de pe Batranul Continent, intrand in patrimoniul mondial UNESCO din 1991.

Se spune ca delta Romaniei este un mic paradis, dar odata ajuns aici vei constata ca, de fapt, chiar asa este. Linistea de aici, salbaticia locurilor, fauna si flora pe care nu le mai intalnesti in alt loc din tara sau chiar din Europa, nisipul fin care te mangaie cand faci plaja, apa curata, toate “comploteaza” in cel mai armonios mod pentru a te face sa te simti aici cu adevarat bine.

Delta s-a format in locul in care Dunarea se varsa in Marea Neagra, dupa un traseu lung de 2 860 de kilometri, in care strabate zeci de tari si patru capitale europene. Incadrata in judetul Tulcea, Delta Dunarii este delimitata de Marea Neagra si de bratele Chilia, Sfantul Gheorghe si Sulina.

Cand ajungi pentru prima data aici ai impresia ca natura deltei ti-a pregatit un spectacol si ca la fiecare colt, un clovn invizibil mai scoate o surpriza din palarie. Vara, delta devine locul de cuibarit a milioane de pasari (din 360 de specii) venite din cele mai indepartate locuri ale pamantului: Africa, Asia, Marea Mediterana sau Europa. Deliciul unei vacante in delta sunt plimbarile cu barca pe canale, indrumat fiind de un localnic cunoscator al secretelor deltei, in timpul carora poti vedea speciile rasfatate ale locului pelicanii, lebedele sau in timpul carora te poti apleca sa mangai usor florile delicate de nuferi.Foto: wikipedia.ro

Mesele in casele localnicilor din delta, majoritatea lipoveni, sunt o alta atractie a unei vacante petrecute aici. Asta pentru ca preparatele din peste facute de oamenii din zona sunt delicioase si te vor face sa iti descoperi preferinte culinare de care nu ai avut habar pana acum.

In ceea ce priveste posibilitatile de cazare pe care le ai aici, e bine de stiut ca in ultimii ani au aparut pensiuni moderne care iti ofera tot confortul lumii civilizate in mijlocul acestei oaze de salbaticie. Daca te tenteaza o vacanta in Delta Dunarii in viitorul apropiat, cauta un loc de cazare in Tulcea aici.


Foto: puf-stuf.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-19 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00