VANZARILE IN CRIZA MONDIALA
4/4593
calendar_month 05 Sep 2007, 00:00
Se pare ca reprezentantii de vanzari ocupa primul loc intr-un clasament al locurilor de munca pentru care angajatorii intampina dificultati in procesul de selectie in SUA, Japonia, Hong Kong si alte cinci state. Nevoia acuta de reprezentanti de vanzari pe piata muncii este interepretabila in masura in care gasirea unor candidati corespunzatori este tot mai dificila.

Aceasta este concluzia dramatica la care a ajuns Reuters dupa intervievarea a 37.000 de angajatori din 27 de state. Deficitul de agenti de vanzari este in crestere de la an la an, gasirea unor candidati calificati fiind, pentru al doilea an consecutiv, principala provocare pentru angajatori.

Specialistii sunt de parere ca agentii de vanzari cu experienta influenteaza pozitiv cresterea activitatilor firmei, in special pe pietele mature, sansa ca acest post sa ramana in urmatorii ani, pe prima pozitie a topului fiind crescente. "

In topul joburilor cu deficit de candidati troneaza posturile destinate unor muncitori calificati, tehnicienilor si inginerilor urmate de contabili si specialisti in domeniul financiar, muncitori necalificati, operatori de productie, soferi, manageri si operatori de masini.

Sectorul IT a inregistrat o scadere acuta in 2007, nemaifiind prezent in clasament. Deficitul de personal calificat, influentat de globalizare si de modificarile demografice, va reduce capacitatea de productie a companiilor, amenintand cresterea economica, potrivit Manpower.