studentie.ro  »  Cariera  »  Cursuri / Certificari  »  CERTIFICARI. INGINER DE SISTEM SOFTWARE

CERTIFICARI. INGINER DE SISTEM SOFTWARE

calendar_month 27 Feb 2008, 00:00

Descrierea ocupatiei:

- cunoaste si are permanent preocupare pentru a intelege in profunzime activitatile desfasurate in organizatie (firma, institutie), modul cum pot fi ele sustinute si dezvoltate prin solutii IT&C adecvate. Solutiile IT&C special proiectate sau adaptate vor avea la baza cerintele de lucru ale organizatiei (firma, institutie), performantele asteptate, in conditiile unor costuri acceptabile si intr-un timp determinat;
- transpune/participa la transpunerea fluxurilor si proceselor informationale din organizatie (firma, institutie) in cerinte si specificatii IT&C; intelege strategiile organizatiei si identifica solutiile IT&C disponibile sau adaptabile;
- studiaza, cunoaste, intelege si analizeaza tendintele tehnologice in industria IT&C; este expert in calculatoare, retele de calculatoare, comunicatii; lucreaza in echipa cu alti experti pentru selectarea, adaptarea, proiectarea, integrarea celor mai convenabile solutii IT&C.
- proiecteaza, selecteaza, adapteaza, configureaza, dezvolta, testeaza, implementeaza, integreaza solutiile IT&C: pune cele mai convenabile solutii la dispozitia angajatilor si a conducerii organizatiei (firma, institutie), in functie de specificul activitatilor desfasurate si de rezultatele asteptate; actioneaza ca amanager de proiecta pentru solutiile IT&C implementate si pentru cele viitoare.
- aplica standardele tehnice IT&C in vigoare si cerintele specifice ale organizatiei (firma, institutie), asa cum decurg ele din activitatile desfasurate.
- adapteaza programele si configuratiile de echipament existente (impreuna cu dezvoltatorii de aplicatii si specialistii hardware), astfel inct noile solutii IT&C sau cele modificate si adaptate sa asigure cresterea performantelor organizatiei (produse sau servicii mai bune, productivitate a muncii mai mare, conditii specifice de munca mai bune, operatii si lucrari simplificate etc.).
- stabileste solutii, proceduri, tehnici pentru buna functionare si corecta utilizare a calculatoarelor, echipamentelor periferice si a celor de comunicatii. stabileste solutii pentru replicarea, duplicarea sistemelor de operare, a aplicatiilor si a datelor; stabileste solutiile pentru redundanta / salvarea / restaurarea datelor. decide asupra modului in care utilizatorii (angajati si conducere) au acces si folosesc resursele hardware si software pe care le au la dispozitie.
- colaboreaza cu toate compartimentele functionale ale organizatiei (firma, institutie) oferind asistenta in folosirea tehnologiilor informatiei in activitatea curenta; este la curent cu solicitarile si necesitatile reale hardware si software ale fiecarui compartiment si cu gradul lor actual de acoperire si sustinere.
- informeaza utilizatorii (angajati, conducere) despre noile facilitati, configuratii, tehnologii, produse aparute si a caror utilizare ar putea imbunatati calitatea produselor si/sau a serviciilor care fac obiectul activitatii organizatiei (firma, institutie).
- organizeaza sesiuni de instruire a utilizatorilor, corespunzator noilor solutii tehnologice implementate, sau care urmeaza a fi implementate.
- identifica si esaloneaza activitatile de intretinere / upgradare software si hardware.

Contact :
Telefon: (021)224.26.14, (021)224.26.15, (021)224.26.16
Fax:(021)224.06.54
E-mail: sca@cpi.ro