CURS DE FORMARE - ''PROPER TIME FOR LEADERSHIP''
1/12105
calendar_month 23 Mar 2009, 00:00

21-28.03 2009
Intre 21 si 28 martie 2009, A.C.T.O.R.- Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania, membru al retelei europeneDrums for Peace , organizeaza in Codlea, judetul Brasov, un training pentru pregatirea tinerilor care sunt interesati sa devina leaderi de grup in proiectele de schimburi interculturale, finantate prin programul Tineret in Actiune Actiunea 1.1.
Participantii selectionati sunt din Danemarca, UK- Tara Galilor, Estonia, Lituania, Turcia, Bulgaria si fireste din Romania. Ei vor avea parte de experiente inedite, care ii vor face sa inteleaga mai clar sarcinile si responsabilitatile asumarii unei astfel de pozitii in cadrul grupului national, pe care il vor conduce, dar mai ales in context intercultural.
Trainerii Karen Chandler(Tara Galilor), Eugenia Barbu (Romania), precum si Bo Otterstrom(Danemerca), care este si coordonatorul retelei vor impartasi din experienta lor prin metode nonformale, facand apel la creativitate si spirit ludic, precum si la tot felul de instrumente artistice specifice A.C.T.O.R. si retelei Drums for peace.
A.C.T.O.R. este gazda acestui proiect cu ajutorul grantului primit prin progranul Tineret in Actiune- Actiunea 4.3.
Informatii despre organizator:
A.C.T.O.R. – Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania
Motto: Daca vrei, totul este posibil. "nu pot" NU EXISTA!!!
Viziunea A.C.T.O.R. este: O societate in care exista o comunicare eficienta este cu siguranta societatea pe care o visam cu totii. Ca urmare, misiunea pe care si-a propus-o este aceea de a oferi beneficiarilor sai (copii si tineri) instrumentele care sa-i ajute sa-si comunice celor din jur ideile si sentimentele, astfel incat sa le creasca increderea in propriile puteri si sa-si gaseasca locul in comunitate.
Fie ca este vorba de proiecte interculturale, de animatie clinica, diferite cursuri (de origami, teatru cu sau fara papusi, pictura...s.a.m.d.), diferite eveimente artistice sau sociale, A.C.T.O.R. are ca obiectiv principal sa sustina prin comunicarea creativ pozitiva, dezvoltarea armonioasa a copiilor si tinerilor romani sau europeni. Se pune in mod special accentul pe responsabilizarea lor ca actori ai comunitatii careia ii apartin.
Programul de origami teatru pedagogic are la baza o metoda originala, creata incepand cu 1999 de catre Eugenia BARBU, presedintele fondator al organizatiei, care si-a folosit in acest scop, educatia academica de papusar, experienta de actrita a Teatrului Tandarica (din 1992), precum si pasiunea pentru arta orientala a plierii hartiei -origami. In anul acesta scolar, prin A.C.T.O.R. sute de copii gradinite si scoli bucurestene beneficiaza de cursurile de origami- teatru pedagogic sustinute de profesori, tineri intre19-21 ani, special formati in aceasta directie.
In fiecare luna mai, finalitatea acestui program o constituie Concursul National de Origami- Sufletul Hartiei, in care copii pasionati de origami din tara se aduna pentru a se intalni si a se intrece la probe de viteza de pliere si creativitate.
Programele saptamanale de origami teatru animatie clinica -Maria, Dumitru si Constantin- constau in organizarea de activitati distractiv- educative pentru copiii bolnavi- (TBC, SIDA, cancer si handicap neuromotor) cu spitalizare pe termen lung din spitalele bucuresteneLacul Bucura, Budimex si Grigore Alexandrescu. Scopul acestor programe este ca intr-o lume a tratamentelor si terapiilor de recuperare, sa le aduca inapoi - copilaria si bucuria jocului. Cele trei programe au pornit in 2002, derulandu-se de atunci fara nici o intrerupere. Din 2004 pana in prezent sunt sustinute financiar de catre United Way Romania
A.C.T.O.R. este o organizatie numai de voluntari, iar tinerii , care sunt implicati in primele categorii de programe, devin, la randul lor beneficiarii schimburilor interculturale de tineret. A.C.T.O.R. are, cu ajutorul finantarilor programului Tineret in Actiune, parteneri in toata Europa si face parte din trei importante retele europene: Drums for Peace, Yource si ECU-net, care se ocupa de « formarea » tinerilor pentru viata utilizand arta : muzica, dansul, teatrul...etc. Prin acestea ei au acces la o educatie interculturala nonformala, avand prieteni de varsta lor oriunde in Europa. Tot acest program face din A.C.T.O.R. organizatie gazduitoare pentru tineri voluntari din toate tarile europene. A.C.T.O.R. are o inedita echipa tanara, multiculturala, motivata si plina de entuziasm. Comunitatea locala este invitata de catre aceasta echipa sa se implice in fiecare an, in doua campanii de stragere de fonduri- « Jucarie, jucarie, sa facem o bucurie » si « De Florii, flori pentru copii », adevarate evenimente colorate si originale care au ca scop organizarea de serbari cu cadorui de Craciun si de Paste pentru copiii din spitalele partenre, dar si acela de a promova in comunitate spiritul si valorile organizatiei.