studentie.ro  » cariera » dezvoltare » Comunicarea liderului, subiect de dezbatere la Leadership Education

Comunicarea liderului, subiect de dezbatere la Leadership Education

Publicat: 10 Nov 2010 | Vizualizari: 1704

In cadrul celei de-a doua intalniri a programului Leadership Education, Fundatia LEADERS a adus in atentia participantilor o tema de interes : comunicarea liderului. Cei o suta de studenti selectati au avut ocazia de a participa la un workshop inedit si de a asculta prezentarea invitatului special, Mircea Tudor, fondator si CEO al MBTelecom.

Intalnirea a fost deschisa de workshop-ul de comunicare sustinut de Ivona Funaru, trainer si consultant Ascendis. Pornind de la calitatile, principiile si valorile unui lider, participantii si-au descoperit propriul set de valori si l-au exemplificat cu situatii din viata lor de zi cu zi. Ecuatia eficacitatii si importanta valorilor comune au fost puse in evidenta prin treptele distorsionarii mesajului si modificarile aplicate schemei comunicarii. Studentii s-au implicat intr-un joc asemanator telefonului fara fir, o redare fidela a faptului ca ce intelege receptorul reprezinta doar 50% din ce gandeste emitatorul.

Mircea Tudor, un deschizator de drumuri in cercetare tehnologica stiintifica aplicativa, a deschis discutia afirmand ca « Leadershipul pleaca de la calitati intrinseci » si i-a provocat pe participanti sa se gandeasca daca sunt lideri innascuti sau aflati in formare. Pentru ca in societatea romaneasca, votul democratic genereaza pseudolideri, invitatul special considera ca cea mai importanta misiune a liderilor este de a se opune acelor pseudolideri, care nu au calitatile necesare si niciun imbold de a se ridica prin forte proprii. Sustinand ca « Un lider se formeaza incet, cu rabdare, perseverenta, stoicism si sacrificii », Mircea Tudor a evidentiat situatia neplacuta in care nu intotdeauna meritele unui conducator adevarat sunt si recunoscute.

Prin filmele de prezentare ale Roboscan care a castigat Marele Premiu al Salonului de Inventii de la Geneva in 2009, participantii au fost introdusi in sfera produselor comercializate de MBTelecom pentru securitate transfrontaliera. Sfatul cu care Mircea Tudor si-a incheiat discursul este « Tintiti cat va puteti imagina de sus ! »

In cadrul urmatoarei intalniri Leadership Education, studentii vor afla mai multe despre inteligenta emotionala si utilitatea ei pentru un lider in formare.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-21 00:00:00 - 2022-02-04 00:00:00