Cum te pregatesti sa fii un manager modern si performant - 3 atuuri pe care merita sa ti le dezvolti
3/39047
calendar_month 02 Sep 2022, 00:00
Un manager apreciat si performant detine o serie de calitati care il fac nu doar eficient, ci si respectat de cei pe care ii conduce. Managementul si leadershipul sunt prerogative care ar trebui sa fie imbinate intr-un mod cat mai armonios, pentru ca echipele de angajati sa lucreze cat mai eficient si sa isi doreasca sa contribuie la succesul unei afaceri, impreuna. Pentru ca un manager sa aiba succes pe termen lung, este important sa isi analizeze abilitatile existente de manager si apoi sa le dezvolte pe cele care il pot ajuta sa construiasca echipe puternice si motivate.

Fii la curent cu inovatia

Viziunea pe termen lung si dezvoltarea unui business sustenabil si de succes sunt esentiale pentru un manager. Recent, angajatorii si managerii si-au dat seama ca angajatii valorosi cauta nu doar un loc de munca bine remunerat, ci si alte beneficii suplimentare: birouri cat mai confortabile, spatii de lucru sigure si sustenabile si facilitati pe care sa le poata folosi in activitatea curenta si care contribuie la starea de bine.

Printre cele mai importante criterii pentru alegerea unui loc de munca si pentru retentia angajatilor valorosi este siguranta sanitara a cladirii de birouri. In acest context a aparut IMMUNE Building Standard™, un concept dezvoltat de Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property. Acesta este bazat pe sistemul Healthy by Design®, compus dintr-o serie de dispozitive si tehnologii, echipamente si facilitati speciale cu rolul de a crea spatii sanatoase ce incurajeaza productivitatea si in care managerii au ocazia de a crea mediul perfect pentru productivitate.

Un manager modern stie ca performanta si motivatia depind de modul in care angajatii se simt si sunt tratati la locul de munca. De aceea, companiile investesc constant in spatii de birouri care stimuleaza creativitatea, dezvoltarea profesionala si interactiunea dintre angajati. In peisajul autohton de business, YUNITY Park propune o abordare inovatoare, un hub de afaceri creativ, aproape de natura, in care angajatii sunt mai motivati si productivi. YUNITY Park ofera companiilor si managerilor un campus de business inovator, cu spatii pentru evenimente si recreere, terase exterioare, spatii de co-living si co-working, un centru de conferinte de 540 de locuri si numeroase zone de recreere.

Comunicarea eficienta este cheia succesului

Modul in care managerii isi trateaza angajatii este esential pentru valorile si identitatea pe care compania doreste sa le promoveze. Angajatii doresc sa contribuie, sa aduca valoare si sa participe la succesul organizatiei, iar acest lucru se poate face daca exista o comunicare transparenta si eficienta in organizatie. Rolul unui manager modern si performant este acela de a seta obiective clare, de a stabili strategii eficiente si de a comunica permanent cu toti membrii echipei, pentru a crea un climat benefic si echilibrat.

Asteptarile angajatilor sunt diferite, iar sarcina unui manager bun este de a intelege schimbarile din piata muncii si de a se adapta constant la nevoile echipei. Printre acestea se numara si oportunitatile de invatare si dezvoltare profesionala. Este important ca angajatii valorosi sa beneficieze de posibilitati de avansare in cariera, iar rolul managerului este acela de a-și indruma oamenii in gasirea parcursului profesional potrivit.Investeste in educatia financiara

Angajatii valorosi si loiali sunt cei care contribuie semnificativ la succesul unei companii si la imaginea managerului echipei. De aceea, managerii isi asuma din ce in ce mai mult responsabilitatea pentru starea de bine si educatia angajatilor, prin crearea de oportunitati de invatare menite sa ii incurajeze sa se dedice scopurilor comune.

Educația financiara este o notiune importanta, nu doar in viata personala, ci si ca parte a unei strategii eficiente, pe termen lung, a unei companii. Cursurile de educatie financiara organizate pentru angajati ii vor ajuta pe acestia sa planifice mai bine resursele companiei si sa eficientizeze costurile. Este bine de stiut ca educatia financiara nu inseamna doar informarea cu privire la diverse instrumentele financiare, ci si la planificarea atenta a resurselor si a unui buget, precum si dezvoltarea unei strategii pentru a atinge obiectivele. Toate aceste lucruri se pot realiza in timp si este important sa devina parte din rutina zilnica a angajatilor si a departamentelor unei companii. Cu timpul, acestea vor deveni o obisnuinta si vor ajuta la acumularea de suficiente cunostinte pentru a putea gestiona eficient resursele.

Comunicarea, mediul de lucru stabil si sanatos si promovarea performantei sunt atuuri pe care un manager modern trebuie sa le ofere angajatilor pentru a crea echipe eficiente. Exista numeroase strategii pe care un manager le poate implementa pentru a retine angajatii valorosi si pentru a performa la cele mai inalte standarde.

Sursa foto: Shutterstock