studentie.ro  »  Cariera  »  Dezvoltare  »  Esti adeptul muncii individuale, dar trebuie sa lucrezi si in echipa. Cum gestionezi munca in echipa?

Esti adeptul muncii individuale, dar trebuie sa lucrezi si in echipa. Cum gestionezi munca in echipa?

2/204456
calendar_month 21 Iul 2023, 16:00

Stilul de lucru difera in functie de personalitatea fiecaruia dintre noi. Unii dau randament mai bun daca lucreaza individual, in timp ce pe altii munca in echipa ii stimuleaza sa obtina performanta. Nicio varianta nu este gresita atat timp cat rezultatul final este atins si exista eficienta.

Numai ca, sunt situatii in care nu poti alege. Anumite joburi sau proiecte implica din start munca in echipa. Pentru unii dintre noi este o adevarata provocare. Persoanele introvertite aleg munca individuala, pentru ca astfel se pot concentra mai bine si simt ca au control total asupra sarcinilor. Prefera sa-si asume intreaga responsabilitate decat sa lucreze alaturi de alti colegi, ceea ce implica impartirea sarcinilor, sa fie dependenti de ce fac ceilalti si sa socializeze. Sunt angajatii meticulosi, care se implica 100% si care nu se simt confortabil atunci cand munca lor este influentata de altii. Cand nu exista o alta varianta, chiar si cei care prefera munca individuala trebuie sa se adapteze. Cum? Iata cateva recomandari pentru a gestiona munca in echipa:

Ia totul ca pe o provocare!

Stim ca sa lucrezi in stilul tau iti aduce cea mai mare satisfactie, insa uneori este nevoie de adaptare. Nu te mai gandi la munca in echipa ca la o corvoada, ci ia totul ca pe o provocare. Iesi din zona de confort si depaseste-ti limitele! Invata sa comunici cu ceilalti si sa iti exprimi corect punct de vedere! Este adevarat ca munca individuala te scuteste de conflicte, dar si munca in echipa poate fi eficienta daca reusesti sa iti stapanesti emotiile si sa colaborezi. Delegarea sarcinilor, setarea obiectivelor si o buna organizare pot transforma munca in echipa intr-un proces eficient si placut.

Da dovada de implicare!

Daca proiectul impune munca in echipa nu opune rezistenta din start! Implica-te activ, cere si ofera informatii, incearca sa intelegi si punctul de vedere al celorlalti! Renunta la atitudini de genul “eu stiu cel mai bine” sau “e ca mine sau deloc”. S-ar putea sa te surprinda ideile celorlalti. Manifesta deschidere si vei vedea ca munca in echipa poate fi eficienta.

Citeste continuarea articolului pewww.risco.ro