Iti vorbesti de rau fostul angajat / angajator? Renunta la acest comportament! Vezi motivele!
4/42594
calendar_month 04 Aug 2023, 11:28

Indiferent de cat de urat s-a incheiat sau cat de dificila a fost relatia cu fostul angajator, evita sa-ti barfesti fostul sef sau sa construiesti o imagine proasta companiei in care ai lucrat! Acest sfat se aplica si viceversa: nu-ti critica fostul angajat si nu-ti face un obiectiv din a-i distruge cariera, doar pentru ca nu ai avut o colaborare extraodinara cu el! Relatia angajat-angajator spune multe despre ambele parti. Nu este deloc profesionist din partea ta, indiferent ca esti fost angajator sau fost angajat, sa vorbesti de rau despre cel cu care ai colaborat.

Fostul sef face parte din trecut!

Poate ca esti nemultumit de salariu, ai hotarat sa nu mai accepti conditiile de munca sau te-a determinat sa pleci chiar relatia cu seful/colegii. Indiferent de motiv, alege o maniera eleganta de a aborda situatia. Odata ce ti-ai dat demisia sau ai incetat contractul de munca prin acordul partilor, s-a incheiat acest capitol din viata ta profesionala. Este momentul sa te concentrezi pe a-ti gasi un nou loc de munca, spre a evolua profesional si nu pe a-ti critica fostul angajator. Se intampla uneori ca din dorinta de a te pune in evidenta sau din razbunare, sa vorbesti urat de fostul angajator, chiar la primul contact cu un potential nou sef, la interviul de angajare. Acest comportament nu te face un profesionist si nici nu-ti creste sansele de angajare.

Din contra, sa vorbesti de rau fostul sef spune despre tine faptul ca esti un om razbunator, frustrat, ca iti place barfa sau chiar s-ar putea sa faci acelasi lucru si fata de un alt angajator, pe viitor, ceea ce recrutorului sigur nu ii surade.

Daca esti intrebat despre fostul loc de munca, alege sa oferi un raspuns civilizat, ramanand intr-o zona neutra. Spre exemplu: „A reprezentat o etapa in dezvoltarea mea profesionala, din care am avut de invatat. Consider ca era momentul pentru o schimbare si interesele mele si ale fostul angajator nu se mai intersectau”.

Fostul angajat nu e dusmanul tau!

Citeste continuarea articolulu pe www.risco.ro