studentie.ro  » cariera » dezvoltare » Liderul Adobe Romania - sfaturi pentru anii studentiei

Liderul Adobe Romania - sfaturi pentru anii studentiei

Publicat: 13 Oct 2010 | Vizualizari: 3482

Alexandru Costin, Directorul General Adobe Romania, a fost aseara prezent in cadrul celei de-a doua sesiuni Mentoring by Leadership School, organizata de fundatia LEADERS, si a oferit participantilor sfaturi valoroase legate de inovatie, lucru in echipa si leadership.

Alexandru Costin reprezinta un exemplu atipic de poveste de succes. Elev fiind in Vaslui, si-a descoperit pasiunea pentru computere uitandu-se pe gaura unei chei la Palatul Pionierilor, unde cineva se juca Gunfright. Informatica si-a continuat dominatia si in perioada liceului, dar era mereu pe locul 2 in cadrul concursurilor. Facultatea l-a adus in Bucuresti, iar filiera de limbi straine a Politehnicii i-a permis sa plece la un stagiu de practica in Franta. Daca lucrurile ar fi urmat un alt traseu, Ducu, cum ii spun prietenii, este convins ca ar fi ajuns sa instaleze computere pe la o primarie.

Pentru ca imboldul antreprenoriatului si pasiunea pentru programare erau foarte mari, Alexandru Costin a decis de cateva ori sa isi inghete anii universitari si sa inceapa diverse afaceri. Esecurile succesive pana la dezvoltarea InterAKT nu l-au demotivat. Dupa vanzarea ultimei companii catre Adobe si fondarea campusului Adobe Romania, Alexandru a inceput sa fie si mai preocupat de propria dezvoltare in sfera leadershipului, abandonand perioada in care era un lider vizionar, dar un prost people manager.

Studentilor care sunt pusi in pozitia de a alege intre a lucra pentru o companie si a-si dezvolta un start up, Alexandru Costin le recomanda sa dobandeasca intai experienta alaturi de angajator, pentru a evita unele greseli. In plus, pozitionarea in functie de nevoile viitoare, inconjurarea de oameni competenti si parteneriatele sunt vitale pentru succes.

Pentru ca temerile tuturor atunci cand trebuie sa sustina prezentari in fata unui public pleaca din frica de a fi prins ca esti prea slab pentru pozitia ocupata, Directorul General Adobe Romania le recomanda studentilor sa se inscrie in cluburi de debate, sa citeasca cat mai mult si sa participe la traininguri si conferinte specializate.

Ghidandu-se dupa faptul ca ce iti doresti cu adevarat se va intampla, Alexandru Costin a declarat ca regreta perioada studentiei irosita cu jocuri, dar si faptul ca si-a inceput afacerile intr-un mod mai nepotrivit, aruncandu-se cu capul inainte.

Provocarea pe care Alexandru Costin a lansat-o participantilor la Mentoring by Leadership School a fost sa nu se multumeasca cu atingerea unui nivel de autosatisfactie, ci sa caute mereu urmatoarea provocare si problema de rezolvat.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-18 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00