De ce sa alegi un internship? Care sunt beneficiile pentru un student?
3/39055
calendar_month 16 Sep 2022, 00:00
Inscrierea intr-un program de internship poate reprezenta un start foarte bun in viitoarea cariera. Tot mai multi studenti aleg sa participle la astfel de programe derulate de companii, mai ales daca activitatile sunt in stransa legatura cu domeniul lor de studiu. La randul lor, companiile opteaza pentru a organiza un internship pentru a putea cunoaste resursa umana din piata si a selecta viitorii angajati. Un alt motiv pentru care tinerii aplica pentru internship este cel financiar. Desi exista si variante de internship neplatite, in ultimul timp cele mai multe au oferit si un venit candidatului. Care sunt beneficiile perioadei de internship pentru un student?

Contactul cu piata muncii

Este primul pas in cariera si cu cat il faci mai devreme, cu atat mai bine. Unitatile de invatamant din Romania, atat cele preuniversitare, cat si universitatile, pregatesc in general tinerii cu notiuni de teorie. Unele domenii au si ore de practica, insa realitatea este intotdeauna in campul muncii. Prin aplicarea la un program de internship, un student va reusi sa cunoasca mai bine piata muncii, provocarile si perspectivele, sa se familiarizeze cu programul, politicile si regulamentele din diferite domenii. Totodata, va cantari, in cunostinta de cauza, oportunitatile si riscurile si il va ajuta sa se orienteze mai bine la finalul studiilor.

Conexiuni cu oamenii

Relatiile cu superiorul ierarhic si colegii sunt esentiale pentru o buna desfasurare a activitatii si pentru a obtine performanta. In timpul unui internship, tanarul are ocazia sa exerseze modalitati de colaborare, abordari, sa invete din experientele lor. Ulterior, se poate baza pe aceste cunostinte pentru recomandari.

Venit suplimentar

Asa cum mentionam, internship-ul poate fi neplatit, dar in prezent cele mai mult presupun si un venit pentru candidat. Poate alege fie unul part-time, fie full-time, in functie de timpul de care dispui, avand in vedere si programul cursurilor. Venitul ofera o motivatie si totodata ajuta studentul sa faca fata cheltuielilor din timpul facultatii. Reprezinta o resursa financiara ideala, pe langa bursele de studiu.

Citeste continuarea pe risco.ro.