Internship-ul, platit sau neplatit?
3/38902
calendar_month 17 Dec 2021, 00:00
Ce este un intership?

Internship-urile reprezinta o modalitate prin care companiile isi selecteaza potentialii angajati. Poate fi platit sau neplatit, durata fiind cuprinsa intre 2 si 6 luni, part-time sau full-time. Parerile privind diferentele dintre cele doua tipuri de internship sunt impartite, o mare parte dintre studenti preferand ca orice tip de munca depusa sa fie si remunerata.

De ce sa te inscrii la un internship?

Se presupune ca atunci cand alegi sa te implici intr-o astfel de initiativa, iti doresti sa obtii experienta intr-un in care ai ales sa studiezi, respectiv in sfera studiilor universitare.

Experienta obtinuta in timpul unui internship constituie un detaliu demn de atasat la CV, detaliu care poate inclina balanta in favoarea ta, in cazul in care competitia pentru angajare este mare, iar restul candidatilor se situeaza la un nivel asemanator.

Care sunt beneficiile unui internship?

In momentul in care te inscrii intr-un astfel de program, pe langa beneficiile privind know-how-ul companiei de interes, know-how care iti va fi transmis de catre un mentor, exista nenumarate skill-uri care iti vor fi de folos pe piata muncii.

Angajatorii pun pret pe experienta dobandita in lunile de practica, astfel schitandu-si cateva idei despre profilul tau ca angajat. Pe langa cunostintele dobandite, disciplina, punctualitatea sau capacitatea de organizare a task-urilor iti vor fi de ajutor in orice context. Atitudinea si raspunsul la stimuli, precum si modul in care te raportezi la figurile autoritare sunt, de asemenea, skill-uri pe care le poti dobandi in cadrul unui internship.

Intership-ul poate fi privit si ca pe o metoda de networking. Este bine stiut faptul ca oamenii potriviti la momentul potrivit iti pot schimba cursul vietii. In cadrul unui astfel de program, vei face cunostinta cu un mentor, care se va ocupa de evolutia ta si care iti va pasa din experienta sa de munca. In cadrul unui job full-time se poate practica aceasta abordare, insa de cele mai multe ori, angajatorul are nevoie de performanta intr-un timp cat mai scurt din momentul semnbarii contractului.

Internship platit versus Internship neplatit

Varianta de internship neplatit a inceput sa piarda teren in ultima perioada, mai ales in randul studentilor. Unii indivizi au nevoie de un stimulent in momentul depunerii unui efort sustinut, altii sunt de parere ca efortul depus in prezent va da rezultate in viitor.

Tu din ce categorie faci parte?

Daca preferi locurile de munca full time cu posibilitate de salarizare, iti sugeram sa intri pe RisCo.ro la sectiunea noastra de job-uri si sa decizi ce ti se potriveste!