studentie.ro  »  Info studentie  »  Asociatii studentesti  »  E-BUSINESS INTRO - SANSA TA DE ATI PORNI O AFACERE ONLINE

E-BUSINESS INTRO - SANSA TA DE ATI PORNI O AFACERE ONLINE

3/39055
calendar_month 02 Mai 2008, 00:00
Business Intro a ajuns in 2008 la editia a V-a. Anul acesta, proiectul isi propune sa ii initieze pe studenti in domeniul antreprenoriatului online si sa stimuleze dorinta studentilor de a-si incepe propria afacere.
Obiectivul este prezentarea unor studii de caz asupra unor proiecte de succes din internetul romanesc si oferirea unei perspective asupra pasilor necesari inceperii unei afaceri, de la idee la implementare.

Astfel, structura evenimentului este urmatoarea: conferinta "Antreprenorii online de top din Romania" ce va avea loc in data de 6 mai la ora 15:30 in cafeneaua Dorde si seria de seminarii e-Business Intro 2008 ce vor avea loc in ASE in perioada 7-10 mai.

Conferinta este construita pe o serie de studii de caz prezentate de conducatorii unor companii romanesti, si anume: Vladimir Oane (Metromind), Mircea Scarlatescu (FYB Romania), Emi Gal (Branient) si Florin Grozea (E-Ok.ro, HI-Q). Acestia vor spune povestea de succes din spatele companiei pe care o conduc si vor da studentilor o idee asupra ce trebuie sa faci si ce nu trebuie sa faci atunci cand iti demarezi propriul proiect.

Seminariile au fost proiectate in asa fel incat sa urmeze firul demararii unui proiect online. Incepand cu data de 7 mai studentii selectionati in urma recrutarilor din perioada 13 aprilie - 5 mai vor lua parte la seria de seminarii e-Business Intro, unde vor acumula cunostiintele necesare demararii, implementarii si sustinerii unei afaceri pe internet. Ideile viabile de afaceri care vor aparea in urma acestor seminarii pot beneficia de finantare din partea Netbridge.

Agenda seminariilor este urmatoarea:
1. Planul de afaceri si finantarea lui - 7 mai
- Din perspectiva antreprenorului - Dragos Manac, SNS
- Obtinerea de finantare europeana - Lucian Croitoru, INIMM
- Simularea unui plan de afaceri - Lilian Iordache, PwC

2. Cum pui totul pe roate - 8 mai
Se vor discuta teme de management intern, alegerea unei tehnologii si alte etape necesare lansarii afacerii.
- Mircea Scarlatescu, FYB
- Dragos Roua, Mirabilis Media
- Vlad Stan, Navidoo

3. Marketingul si promovarea - 9 mai
Se va discuta construirea unei strategii de marketing online si tehnici de promovare new media, probleme de SEO & Usability.
- Ramona Patrascanu, Webstyler
- Claudiu Gamulescu, Underclick
- Adrian Soare, Succesdublu.ro, BasicMarketing.ro

4. Monetizarea - 10 mai
- Antonio Eram, Netopia
- Gabriel Boaca, Boom

Interesat? Intra pe bizin.daafaceri.ro si afla mai multe detalii sau inscrie-te la seminarii!