studentie.ro  »  Info studentie  »  Asociatii studentesti  »  Higher Education Days-un proiect european ce aduce schimbarea in educatia superioara

Higher Education Days-un proiect european ce aduce schimbarea in educatia superioara

9/93220
calendar_month 24 Nov 2010, 00:00
Esti un student plin de energie si initiativa, dar te-ai saturat de sistemul de invatamant superior din Romania? Nu-ti poti face auzite nemultumirile? Simti ca in calea dezvoltarii tale profesionale stau dotarea tehnica slaba a universitatilor, cursurile perimate sau modalitati de evaluare neconcludente? Daca raspunsul tau este un da hotarat si vrei sa schimbi situatia actuala, Higher Education Days este evenimentul pe care nu trebuie sa-l ratezi toamna aceasta!

HED (Higher Education Days) este un eveniment marca AEGEE Bucuresti si face parte dintr-un proiect european amplu care urmareste sa faciliteze implicarea studentilor in luarea deciziilor ce vizeaza mediul academic astfel incat nevoile acestora sa fie fundamentul educatiei europene.

Pentru ca stim ca vrei sa te implici si ca ai un cuvant important de spus, iti propunem cativa pasi pe care sa ii urmezi pentru ca opiniile tale referitoare la invatamantul superior sa fie transmise, alaturi de cele ale altor studenti europeni, catre Uniunea Europeana (Parlamentului European si Agentiei Executive pentru Educatie, Audiovizual si Cultura a Uniunii Europene). Astfel, pentru a te alatura demersului nostru, ai posibilitatea sa:

- completezi chestionarul disponibil la adresa http://hed.aegee-bucuresti.ro/survey.php

- participi la conferinta si workshopurile HED din Bucuresti (26-28 noiembrie)

In cadrul workshopurilor HED, 150 de participanti din toata tara se vor reuni pentru 3 zile si vor dezbate, alaturi de nume marcante ale mediului academic si cultural romanesc, teme precum tipologia sistemelor de invatamant superior din Europa, metode alternative de invatare, rolul motivatiei in procesul de invatare sau compatibilitatea dintre oferta educationala si cerintele actuale de pe piata muncii.

Workshopurile sunt moderate de speakeri si facilitatori cu experienta in domeniul educatiei, precum Traian Bruma si Vlad Atanasiu (CROS), Cristina Stoenescu (LEAP), Alexandra Martin (Fundatia Dinu Patriciu), Mihaela Feodorof si Paul Olteanu (Yourway), Alexandru Popa (Orange), Andreea Floroiu si Raluca Medesan (EURO 26). Proiectul beneficiaza de sprijinul Fundatiei Dinu Patriciu si al Grupului Educativa.

Indiferent de modalitatea de exprimare pe care o alegi si de evenimentele HED la care participi, trebuie sa stii ca fiecare intalnire se va finaliza cu propunerea unor solutii pentru problemele discutate, iar solutiile tale, ale studentului care incearca sa schimbe ceva, vor fi sintetizate si inaintate autoritatilor competente la nivel european.

Mai multe detalii referitoare la programul workshopurilor sunt disponibile pe http://hed.aegee-bucuresti.ro/home.php