studentie.ro  »  Info studentie  »  Asociatii studentesti  »  QUEST-IUNEA BUCURESTI

QUEST-IUNEA BUCURESTI

3/39588
calendar_month 26 Mai 2008, 00:00
In fiecare zi trecem grabisi pe langa o strada sau cladire si nu le consideram decat simple repere in incercarea noastra grabita de a ajunge dintr-un loc in altul.
Pe 17 si pe 18 mai, 40 de studensi norocosi au avut sansa de a se grabi incet, de a descoperi povesti din spatele obiectivelor turistice ale Bucurestiului intr-un timp limita si, mai ales, de a castiga premii.
QUEST-iunea BUCURESTI , proiect organizat de AEGEE Bucuresti(Asociasia Studensilor Europeni) in perioada 17- 18 mai pentru cei care au vrut sa stie micile istorii, care vad in Bucuresti un oras fascinant si care au vrut sa demonstreze ca au abilitasi de detectivi.

Concursul a inceput sambata de dimineasa, cand cei 40 de studensi care au acceptat provocarea s-au intalnit cu organizatorii, au fost imparsisi cate patru si fiecare echipa si-a ales un nume cat mai original - de la Junii Parizieni, la Gramen Graminis sau The Pink Too-Toos. La ora 11, echipele au plecat sa elucideze enigmele pregatite pentru ei. Emosii la fel de mari si pentru organizatori, care sperau ca participansii sa se simta bine. La 15.30, ora de sosire, zambetele erau pe buzele tuturor- detectivii se simsisera extrordinar, fiind foarte incantasi de lucrurile invasate si de distracsia de care au avut parte. Au asteptat cu nearbdare rezultatele, pentru ca, a doua zi, avea loc finala. S-au calificat primele trei echipe, care au avut parte in duminica lui 18 mai de enigme si mai greu de elucidat, intr-un timp mai scurt. Ca orice concurs, la final, a fost organizata o festivitate de premiere pentru tosi detectivii.

Proiectul QUEST-iunea BUCUREsTI, care a luat nastere in urma unor evenimente internationale asemanatoare organizate de asociasia noastra, nu ia sfarsit aici. Pentru a mari vizibilitatea obiectivelor turistice, culturale din capitala noastra, am infiinsat un grup public de discusii, unde vom posta micile povestioare mai pusin cunoscute ale Bucurestiului, locuri de vizitat, de iesit. Este adresat tuturor studensilor carora le pasa de orasul in care traiesc si care au o dorinsa de a cunoaste mai multe.
Asa ca nu ezita si inscrie-te acum pe grupul de discusii QB_2008@googlegroups.com pentru a lua parte la QUEST-iunea Bucuresti!

Parteneri principali : Fundasia culturala ARTEX, Autoritatea Nationala pentru Tineret
Parteneri logistici: Editura Tritonic, Consiliul Tinerilor din Romania, VWI Bucuresti
Parteneri media: Student MAX, 24 FUN, Compact, studentie.ro, comunicatedepresa.ro, colegdecamera.ro, dordeduca.ro