SIMPOZIONUL INTERNATIONAL 'SINTES STUD' CRAIOVA
5/5068
calendar_month 18 Oct 2007, 00:00
In Romania piata informationala este in plina expansiune. Pe fondul acestei dezvoltari accelerate crearea de medii propice relationarii intre specialisti si viitori specialisti, sau intre angajatori si viitori absolventi devine, inevitabil o necesitate.

Organizatia Studentilor din Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica (OSACE), prin proiectele desfasurate anterior, are o imagine clara asupra dificultatilor studentilor la integrarea pe piata fortei de munca si, totodata, cunoaste doleantele firmelor privind pregatirea studentilor.


Evenimentul are ca scop promovarea creativitatii si valorii studentilor din facultatile sau sectiile cu profil tehnic. Rezultatele concursului de proiecte vor fi transmise firmelor de profil din Romania si din strainatate, in acest fel realizandu-se un contact indirect intre student si potentialul angajator, precum si interactiunea dintre studentii diferitelor centre universitare in vederea colaborarii ulterioare.

OSACE a propus reunirea pe parcursul a sase zile a celor mai buni studenti din facultatile de profil tehnic din tara si din strainatate in conditii optime pentru stimularea spiritului competitional intre acestia, dar si pentru crearea unui grup unitar in cadrul caruia sa se dezvolte colaborari ulterioare.

`SINTES Stud` se va derula in perioada 18-23 noiembrie 2007, prin organizarea unei expuneri de lucrari stiintifice, sustinerea unui targ de joburi de firmele de specialitate din domeniu, colectari de CV-uri de la studentii interesati, vizite tehnice la diferite firme din aceeasi arie de interes.

Dupa incheierea acestui proiect, tinerii vor cunoaste care sunt facilitatile oferite de tehnicile de varf cat si constientizarea ca vor intra in competitie, nu doar cu tineri din Romania ci cu tineri din toata Europa care vor avea o pregatire profesionala din ce in ce mai buna.

TERMENI:

Prezentarea se va face in limba romana sau engleza, punandu-se la dispozitie calculator si proiector. Participarea la aceasta actiune este fara taxa de participare, studentii avand asigurata cazarea si masa.

Inscrierea la acest eveniment se face prin e-mail, la chirita_mihai@yahoo.com, pana la data de 14 noiembrie pentru participantii din afara Craiovei si 16 noiembrie pentru participantii din Craiova, atasand un document ce va cuprinde obligatoriu urmatoarele puncte:

1.

1.1 titlul lucrarii;

1.2 sectiunea;

2.

2.1 autorii – nume, prenume;

2.2 an studiu, adresa, telefon, e-mail;

3. institutia;

4. specificatii asupra modul de prezentare (utilitati suplimentare necesare prezentarii ex: conexiune internet, calculator suplimentar etc.);

5. rezumatul lucrarii (maxim o pagina).

Sectiuni si domenii:

Sectiunea IT:

• Soft educational

• Soft utilitar

• Cercetare

Sectiunea Multimedia:

• Grafica

• Webdesign

• Jocuri

Sectiunea Automatizari:

• Sisteme automate

• Actionari electrice

• Prelucrarea semnalelor

Sectiunea Mecanica:

• Mecanica aplicata

• Stiinta si tehnologia materialelor

• Proiectarea parametrizata a mijloacelor tehnice

18 noiembrie : primire/socializare participanti/invitati;

19 noiembrie :

-deschidere SINTES Stud (conferinta de presa cu participarea OSACE, partenerilor, finantatorilor, sponsorilor, invitatilor, reprezentantilor Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electonica si a participantilor);- targ de job-uri in domeniul tehnic;

- prezentare firme;

- colectare de CV-uri;

- turul orasului organizatori/participanti;

20 noiembrie:

- targ de job-uri in domeniul tehnic;

- prezentare firme;

- colectare de CV-uri;

- seara studenteasca;

21 noiembrie:

- prezentare lucrari participanti;

- colectare de CV-uri;

- seara culturala;

22 noiembrie:

- prezentare lucrari participanti;

- colectare de CV-uri;

- festivitatea de premiere a participantilor;

- seara studenteasca;

23 noiembrie:

- vizite obiective tehnice;

- plecare participanti;