studentie.ro  » info-studentie » asociatii studentesti » STUDENTFEST 2008 - EXPIRA ... INSPIRA

STUDENTFEST 2008 - EXPIRA ... INSPIRA

Publicat: 23 Apr 2008 | Vizualizari: 883

Si anul acest Consiliul local Timisoara a calcat stramb. Mai precis comisia de cultura, care a realizat o repartitie a fondurilor nerambursabile total anapoda. S-a ajuns in situatia in care StudentFest-ul de anul acesta sa primeasca aceasi finantare ca si campionatul de fotbal de juniori din cartierul Freidorf (50 mil. lei)
O finantare similara a primit Campionatul Pensionarilor de sah, remy si table (40 mil. lei). Dar in conditiile in care, StudentFestul este castigator al premiului pentru cel mai bun proiect cultural din Romania, in cadrul Galei Societatii Civile, lucrurile devin strigatoare la cer.

OSUT-ul ca organizator, a primit premiul pentru cel mai activ ONG din Timisoara si este cel mai important capital de imagine al orasului, in lumea studenteasca din Romania.

Un alt lucru ciudat este faptul ca, unele proiecte culturale, precum festivalul Plai au primit finantarea dorita (900 mil. lei). Trebuia probabil ca si un festival cultural sa fie finantat. Totusi nu se explica de ce cel mai bine finantat proiect este Concursul de Culturism Cupa Libertatii si Masters Olimpia (1 miliar de lei).

Raspunsul pe care l-am primit cand am confruntat situatia cu cei de la Consilul Local a fost acela ca trebuia sa si prezentam verbal proiectele. Ca trebuia sa spunem de cati bani avem nevoie si sa insistam pentru ca sigur primeam fiantarea. Asta se mai numeste si lobby sau "pupatul undeva...". Problema e ca noi nu prea avem timp sa umblam pe holurile Primariei dupa finantari si nici nu avem pachetul necesar de pile pentru a le rezolva de la biroul.

Pe langa OSUT alte organizatii care au fost dezavantajate sunt ADT si ARDOR Banat. Si ei s-au declarat dezamagiti si ingrijorati de prestatia Comisiei. Comisie care culmea se numeste "de cultura".


Pantir Cristian-Andrei
Departamentul de relatii publice


 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-05 00:00:00 - 2023-02-14 00:00:00