studentie.ro  » info-studentie » asociatii studentesti » STUDENTFEST 2008 EXPIRA ... INSPIRA

STUDENTFEST 2008 EXPIRA ... INSPIRA

Publicat: 23 Apr 2008 | Vizualizari: 920

Pana acum tema festivalului a fost aleasa in functie de o realitate mai mult sau mai putin dezirabila. Temele StudentFestului au fost pe rand adjective sau substantive care nu au facut altceva decat sa constate realitatea, sa o masoare si sa o critice.
Numarul mare de editii de pana acum au creat o inertie a protestului, o revolta de dragul revoltei care se repeta din primavara in primavara, fara vreun rezultat concret.

"Expira a inspira", cu riscul de a induce impresia de elitism, este prima editie care ioi concretizeaza oi alt scop inafara manifestului. Anul acesta este prima editie care va perverti arta studen?easca in aoa fel incat Timiooara 12-18 mai 2008, va fi kilometrul zero al curentului artistic actual.

Si acum pe sleau: "expiraainspira" s-a nascut dupa o supradoza de cofeina. Tema a foat creatia mea si a Corinei (coordonatoarea sectiunii de literatura), la locul de munca. Este evident vorba de un job part-time, unde altundeva decat in mall. Ce vreti suntem studenti doar! Ideea e totusi simpla. Un curent artistic in momentul in care se stinge, expira, dar este in acelaoi timp placa turnanta pentru urmatorul, il inspira. Astfel arta evolueaza, trece dintr-o forma in alta. Noi vrem sa aflam care ii este forma actuala. Cum s-ar numi? Ce o defineste? Acestea sunt directiile pe care vom merge in Studentfest 2008.

De ce curtea Facultatii de arte?
Motivul pentru care cea mai mare parte a evenimentelor se vor desfasura in curtea facultatii de arte este unul cat se poate de simplu. Ne dorim un StudentFest unitar, care sa fie un festival in intregimea cuvantului. Va fi cu adevarat un festival de arta.
In ultimele 3 (16-17-18. 05) zile cel putin, vor misuna la un loc arhitecti, pictori, sculptori, fotografi, regizori, scriitori, poeti, actori si studenti infometati dupa arta. Sincer nu putem sa ne inchipuim o imagine de ansamblu A ceasta este starea pe care ne-o dorim in acele foste garaje de tancuri.
Platformele de beton si baracile, vor fi staulul in care se va naste curentul artistic in care cu totii traim. Ne va ramane doar sa il botezam.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00