studentie.ro  » info-studentie » asociatii studentesti » STUDENTFEST 2008 EXPIRA - INSPIRA

STUDENTFEST 2008 EXPIRA - INSPIRA

Publicat: 12 Mai 2008 | Vizualizari: 1488

Cu mana pe arma si palma la tampla...
In mod normal, ar trebui sa incep cu o descriere sau cu o prezentare generala a StudentFestului, in care sa spun cat de tare va fi festivalul si cat de profesionisti sunt organizatorii. In mod normal, ar trebui sa scriu despre cat de super-tari sunt invitatii. In mod normal, articolul acesta ar trebui sa spuna cat de castigati veti fi daca veti veni la fest.
Dar din fericire StudentFestul nu e un festival normal. Si doamne ajuta, nu va fi niciodata asa! Si eu sunt organizator, dar nu am de gand sa umplu de laude un festival care temporal, nu a avut loc inca. Las asta la latitudinea voastra.Pur si simplu am sa explic ce nu este StudentFestul, comparativ cu alte festivaluri si cred ca voi avea mai mult efect. Sa-i dam bice.

Festul nu e o dama usoara la care daca vrei sa mergi trebuie sa platesti. Intrarea e libera. Sunt destule festivaluri care te pisca la buzunar, de ce ar mai fi unul. StudentFestul nu e o copie a altor festivaluri. Ne aflam la a 17-a editie, varsta asta adolescentina ne face cei mai batrani organizatori de evenimente din tara.
Festivalul nostru nu aduce nume ultra-mega-mari-beton-beton-de tari de artisti de care nu a auzit nimeni de fapt, dar de care ti-e rusine sa zici ca nu ai auzit. Doar nu vrei sa zica lumea ca nu ai "music-culture".
In fest nu vei gasi "traineri" care iti vor tine "workshop-uri", foarte utile de altfel, despre cum sa iti faci propria periuta de dinti, din par de tigru de mare. Cu care vei invata sa si jonglezi dupa.

Cred ca ati prins ideea pe care vroiam sa o transmit. Dar, pe langa ea, cred ca ar mai trebui adaugate cateva cuvinte. Nu suntem amatori de laude ieftine, vrem doar sa lasam ceva util publicului care va intra in Curtea Facultatii de Arte.
Viata studenteasca inseamna mult mai mult decat party-uri, sesiuni de examene, tigari, vodka+bere = love, pilule de a doua zi, cursuri xeroxate in graba, pachet de la mama si bursa de la sfarsit de luna.
Studentii pot mult mai mult decat arata, iar cele 7 sectiuni de arta ale festului vor sta marturie. De aceea un festival studentesc de arta nu e ceva de subestimat sau ceva cu care sa te joci. Mai ales cand e vorba de cel mai mare din Europa. Acea fosta cazarma de tancuri, intre 12-18 mai, va fi km zero a culturii studentesti din Romania. So help us God!

La fiecare editie de StudentFest sunt "montate in scena" evenimente mari din punct de vedere artistic, in functie de preferintele fiecarei sectiuni. Se intampla uneori ca unele sa fie eclipsate de elemente mai mici, dar inovatoare care nu au mai avut loc in Timisoara. Anul acesta promit mult:

Literatura - un tramvai de epoca, plin de scriitori si studenti isi va inchide usile si va porni prin oras. In interior se va crea un spatiu de citit, dar si de dezbatere pe teme literare. Tramvaiul nu va opri in statiile normale si va circula pana cand discutiile se vor calma de la sine.

Muzica - se aleg 16 oameni si se fac 4 trupe cu ei. Oamenii vor fi selectati de 4 traineri: Tavi Scurtu (tobe), Utu Pascu (bass), Ion Dorobantu (chitara) si Beatrix Imre (voce) vor fi grupati in 4 trupe hibrid. Participantii nu se cunosc, vin din spatii si genuri muzicale diferite, iar la fest vor sta o saptamana impreuna si vor crea. In 5 zile, sub atenta indrumare a trainerilor, vor trebui sa compuna o melodie, de la versuri la zdranganeli, intr-un gen muzical tras la sorti. Dupa ce creatia este gata, minunatii participanti vor prezenta pe scena mare piesele.

Publicitatea - concurs Advertising - continuat cu Mini Noaptea Devoratorilor de Publicitate. Derulari de spoturi si opriri inainte de "morala reclamei". Persoanele din public care vor intui la ce anume se face publicitate, vor primii premii

Artele plastice - 3 mese rotunde, toate in zile diferite, sus in Mansarda la Facultatea de Arte in care se vor dezbate teme prezente in manifestarile importante de (Documenta/Kassee, Bienala de la Venetia), prezentarea unor manifestari din tara, tendinte in arta contemporana.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-05 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00