100 de ani de iubire! Cum a evoluat datingul la romani
3/38646
calendar_month 03 Dec 2018, 00:00
Te intrebi cum a evoluat dragostea si datingul in ultimii 100 de ani? De la taxa de celibat si ceaiurile dansante pana la gasirea partenerului compatibil cu ajutorul inteligentei artificiale nu a fost decat un pas. Adica aproape 100 de ani!

In anii 1920, felul in care o femeie tinea tigara intre buze sugera daca este sau nu interesata de un barbat. Mai tarziu, in anii 1930, taxa pe celibat le impingea pe femei sa se marite mai repede. in anii 40, ceaiurile dansante erau prilej de socializare, dar nu numai, iar apoi, la inceputurile anilor 1990 au aparut anunturile matrimoniale serioase. „Doamna, 48 ani, frumoasa, gospodina doresc mariaj cu domn cu autoturism„. Suna ciudat? Poate, dar asa erau mai toate.

In 2001, aparea Sentimente.ro, un loc unde anunturile matrimoniale au fost inlocuite cu profil de utilizator, interese, cafenele virtuale, un spatiu unde puteai face cunostinta rapid cu persoane din orice colt al tarii. Sau al lumii. Tehnologia si-a facut tot mai mult loc in viata utilizatorilor Sentimente.ro si astfel, in 2017, datingul online a ajuns la nivelul urmator: folosirea inteligentei artificiale pentru ca utilizatorii sa se intalneasca mai usor si mai repede.

Mai multi utilizatori tineri

Interfata personalizata, usurinta in navigare, dar si functia de ilustrare a compatibilitatii intre utilizatori s-au numarat printre motivele care au dus la o crestere a numarului de persoane tinere care si-au facut cont pe Sentimente.ro in ultimul an. Astfel, procentul de utilizatori pe segmentul de varsta 25-34 de ani a crescut cu 22%. De asemenea, numarul utilizatorilor de sex feminin a crescut cu 27%, ajungandu-se astfel la un procent de 44%.

Cei mai multi utilizatori prefera interfata mobila (76%), iar accesul facil la un astfel de dispozitiv face ca timpul petrecut pe site sa fi crescut in ultimul an cu 5%, un utilizator petrecand in medie 10 minute/sesiune pe Sentimente.ro. Per total, traficul pe mobil a crescut cu 34%. De asemenea, daca in 2005 se trimiteau 10 milioane de mesaje pe an intre utilizatori, in 2018, la un an de la implementarea WallY, numarul de mesaje a ajuns la 6,5 milioane pe luna.

Compatibilitate ridicata

Totodata, calitatea interactiunii dintre utilizatori a crescut, in parte si datorita procentului de compatibilitate calculat in mod automat pe baza profilului si intereselor declarate, dar mai ales pe baza interactiunii utilizatorului si actiunilor sale din interfata personalizata. Astfel, membrii Sentimente.ro incep conversatii cu persoane cu grad de compatibilitate ridicat, crescand totodata sansele gasirii unui partener. Prin urmare, utilizatorii se intalnesc in offline in maximum doua saptamani de la prima conversatie in online, fata de 1-3 luni in perioada precedenta.

“Un lucru important pentru noi este si cresterea ratei de succes. Am ajuns astfel la un numar de 10 conturi sterse/zi ca urmare a faptului ca membrii respectivi si-au gasit pe cineva pe Sentimente.ro. Este un numar impresionant, avand in vedere ca, zilnic, sunt 25.000 de utilizatori online. Sigur ca nu toate relatiile ajung la casatorie, insa o dinamica atat de mare arata cum au evoluat relatiile, cat de multa incredere au oamenii azi in relatiile incepute online si cat de mult conteaza faptul ca Sentimente.ro poate oferi un procent de compatibilitate real. Astfel, persoanele recomandate au mai multe sanse sa fie ceea ce un utilizator cauta, iar acest fapt a scurtat cu mult cautarea unui partener. De altfel, potrivit statisticilor facute pe baza declaratiilor utilizatorilor, daca se ajunge la casatorie, acest lucru se intampla in mai putin de 1 an de la prima discutie avuta pe site”, explica Flori Dragomir, vicepresedinte fondator Sentimente.ro.