3 motive destepte sa locuiesti cu parintii dupa facultate
3/37028
calendar_month 12 Aug 2015, 00:00
Stiu ca e greu ca dupa cativa ani de locuit fara parinti sa te muti inapoi cu ei. Insa, dupa ce termini facultatea, iti va fi greu sa te chibzuiesti pana cand te "aranjezi" financiar si iti iei un job si o locuinta cu chirie.

In timp ce iti analizezi situatia in particular si iei decizia finala, iti prezentam mai jos cateva motive destepte ca sa locuiesti cu parintii dupa facultate:

Pasionat de tarile nordice? Aplica pentru cele mai noi burse de studiu

Ai nevoie de timp de tranzitie

Ai nevoie sa te obsinuiesti cu ideea ca ai terminat studiile si trebuie sa parasesti caminul unde ai locuit pe parcursul lor. Fie ca va dura timp de cand pleci de acolo pana cand iti gasesti un job si te pui pe picioarele tale sau fie ca ai planuri de mutare in alt oras, ai nevoie de un loc cald, unde sa primesti sfaturi si unde sa nu platesti nimic.

ADMITERE SEPTEMBRIE 2015: Unde mai sunt locuri libere la buget in cea de-a doua sesiune de admitere

Economisesti bani

Asa cum am spus, printre cele mai importante aspecte ale mutarii inapoi la parinti este cel financiar. Vei spune adio cheltuielilor lunare, intretinerii si asa mai departe. Pe langa acest lucru, o farfurie cu mancare calda vei gasi intotdeauna in casa parintilor tai, sa fim onesti.

Te pregatesti de admiterea la master


In timp ce altii se pot concentra sa invete cand mai au in preajma alti 3-4 colegi, tu nu poti sub nicio forma. Te pregatesti de admiterea la master si vrei sa prinzi un loc la buget. Ca acest lucru sa se intample, ai nevoie de muuuulta liniste, reorganizare, timp si spatiu. Acum intelegi de ce e bine sa locuiesti cu parintii dupa facultate?

Andreea Catan

Foto: theenquirer.co.uk