3 orase perfecte pentru un city-break in luna octombrie!
3/38607
calendar_month 16 Sep 2018, 00:00
Daca ti-e dor de vacanta si vrei sa evadezi din cotidian, nu trebuie sa astepti pana la urmatoarea vacanta. Poti fugi chiar acum intr-un city-break de vis. Peisajele de toamna sunt perfecte pentru a te plimba pe strazile celor mai frumoase orase din Europa. Iata trei destinatii perfecte pentru o vacanta in luna octombrie. Tu unde evadezi in luna octombrie?

DubrovnikOrasul din Croatia este din ce in ce mai asaltat de turisti, dupa ce scene din Game of Thrones au fost filmate pe strazile pitoresti ale Dubrovnikului. Din fericire, sezonul turistic in Dubrovnik ia sfarsit odata cu luna septembrie, asadar iti va fi destul de usor sa gasesti oferte convenabile in hotelurile si pensiunile din oras, incepand din octombrie. Daca vrei sa faci economii, evita hotelurile din centrul orasului deoarece sunt cele mai scump. Este o destinatie ideala pentru un city-break la mijlocul toamnei.

BernO capitala linistita, unde te poti recrea in voie este Bern. Capitala Elvetiei, detine un centru medieval ce face parte din patrimoniul UNESCO, iar strazile orasului vechi pastreaza si in prezent arhitectura din secolul al XII-lea. Aici poti admira multe cladiri istorice, biserici, poduri si fantani din perioada renascentismului. Este un loc linistit, cu o istorie bogata si o frumusete rara.

Este un loc linistit, cu o istorie bogata si o frumusete rara. Palatul Federal al Elvetiei, este unul dintre cele mai populare obiective turistice Bernului.

DublinUn alt oras fascinant din punct de vedere al arhitecturii, dar si a distractiei este Dublin, capitala Irlandei. Un oras impanzit cu multe muzee, castele, parcuri si cladiri cu o arhitectura inedita. Depozitul Guinness este atractia principala a Dublinului. Potrivit turistcenter.ro, unii turisti decid sa viziteze Irlanda special pentru a vedea locul de provenienta a berii lor preferate.

Castelul Dublin este o alta atractie turistica importanta. Acesta a fost, in trecut, casa regalitatii engleze. In prezent insa, este un complex guvernamental irlandez. In plus, in parcurile din Dublin poti face poze de exceptie.

Sursa foto: unsplash.com, pixabay.com