3 pasi pentru un Prim Dans perfect
3/36517
calendar_month 15 Apr 2015, 00:00
Dansul Mirilor incepe in sfarsit sa fie tratat cu aceeasi seriozitate si in Romania ca si peste hotare. Pana nu de mult, in tara, ideea unui Prim Dans cu coregrafie sau ideea de cursuri de dans pentru nunta parea una rezervata strict cuplurilor cu buget generos ce planuiesc nunti somptuoase. In ultimul timp insa, cuplurile de tineri proaspat iesiti de pe bancile facultatii, cu o perspectiva complet diferita asupra lumii, sunt din ce in ce mai atrase de simbolistica anumitor momente speciale din cadrul nuntii si modul in care acestea pot fi valorificate.

Primul dans este un astfel de moment, un moment ce poate face o impresie profunda atat asupra invitatilor, cat si asupra mirilor.

Primul dans dureaza in medie doar 4 minute, insa aceste 4 minute sunt momentul ideal pentru a exprima o intreaga poveste de dragoste fara a rosti macar un cuvant. Cadrul si coregrafia corecta dau viata povestii, transformand-o in punctul culminant al unei zile pline de emotie.

Pentru a avea parte de un Prim Dans perfect, mirii trebuie sa se dedice in totalitate acestui moment si sa fie gata sa depuna timp si efort in ore de pregatire cu instructor specializati pe acest tip de dans precum cei de la scoala Stop and Dance. In functie de talentul mirilor, nivelul de pregatire, timpul liber si bugetul disponibil, cursurile de dans pentru dansul mirilor pot dura intre cateva saptamani si cateva luni si se pot intinde pana la peste 10 sedinte private. Este foarte important ca intreg procesul sa fie atent planuit si nimic sa nu fie grabit.

Primul pas: Alegerea cantecului.
De cate ori se discuta despre primul dans al mirilor se pune un accent special pe alegerea cantecului. Cantecul in sine este o parte imensa a intregului moment, iar daca acesta nu este ales in perfecta armonie cu cuplul, se va vedea pe ringul de dans. Cuplul trebuie sa se regaseasca in versurile si linia melodica a cantecului ales si nu trebuie sa se teama de alegeri mai neobisnuite. Instructorii de cursuri de dans pentru nunta cu experienta vor fi intotdeauna dispusi sa aranjeze coregrafia in functie de melodie si nu invers.

Pasul doi: Alegerea instructorului
Este posibil ca primii doi pasi sa fie inversati daca cuplul este convins ca instructorul nu va incerca sa le influenteze decizia in privinta cantecului. Daca un cuplu este indecis in ceea ce priveste melodia perfecta pentru primul dans, DJ-ul sau instructorul de la scoala de dans sunt persoanele cele mai in masura sa faca propuneri. La alegerea instructorului trebuie sa se tina cont nu doar de buget, ci si de alte aspecte importante: zilele in care acesta este disponibil pentru sedintele private, modul in care mirii se simt in compania acestuia, atitudinea deschisa fata de ideile originale ale mirilor.

Pasul trei: Pregatirea dansului
Dupa ce melodia si instructorul au fost alesi, iar decizia in privinta coregrafiei a fost luata, tot ce ramane este pregatirea. Unele cupluri aleg pachete de doar 2 pana la 4 ore, preferand dansuri simple precum valsul vienez ce pot fi invatate si perfectionate destul de usor. Pe de alte parte, daca dansul este mult mai complex, daca implica o coregrafie dificila sau o combinatie intre mai multe stiluri de dans, numarul de ore necesare pentru pregatire creste. In acelasi timp trebuie luat in considerare faptul ca impactul este direct proportional cu efortul depus pentru pregatirea dansului.



La orele de antrenament trebuie luate in considerare cateva detalii importante:



1. Se recomanda ca mireasa si mirele sa faca cel putin o sesiune de pregatire incaltati cu pantofii speciali pentru eveniment. In mod special in cazul coregrafiilor mai complexe, este foarte important ca mirii sa fie obisnuiti cu pantofii pe care ii vor purta. Daca rochia miresei este pana in pamant, aceasta poate trisa alegand o pereche de pantofi comozi, fara toc, pentru durata dansului.

2. Trebuie luata in considerare croiala rochiei de mireasa si modul in care aceasta poate afecta coregrafia. Viitoarea mireasa este sfatuita sa exerseze macar o data (in lipsa partenerului, bineinteles) dansul, fiind imbracata ca pentru eveniment. Elemente precum o trena prea lunga la rochia de mireasa sau anumite accesorii de par pot provoca problema sau pot incurca dansul. Daca exista astfel de accesorii, este bine ca acestea sa poate fi inlaturate usor pe parcursul dansului.

3. Daca se planuieste folosirea fumului greu pe ringul de dans, este important ca in cadrul orelor de cursuri de dans pentru nunta sa se exerseze pasii pana cand mirii ii cunosc fara a trebui sa priveasca in jos. Fumul greu va acoperi picioarele dansatorilor, facand coregrafia dificila pentru cei care nu o cunosc la perfectie.