3 retete cu preparare rapida. Sunt gata in nici 30 de minute!
calendar_month 18 Ian 2016, 00:00
Esti mereu pe fuga si nu ai intotdeauna suficient timp sa stai in fata aragazului pentru a gati felurite preparate. Mai mult, se intampla uneori sa te trezesti cu musafiri acasa si sa trebuiasca sa improvizezi rapid cate ceva. Atunci, ce faci? Cauti repede prin caietul de retete al bunicii.
Cel mai simplu este sa apelezi la retetele incercate deja de altii. Noi iti propunem trei preparate care sunt gata in 20 de minute.
Corabioare de zuccnini umplute cu branza
Ingrediente:
4 zucchini
doua oua
300 g de telemea
100 g de cascaval
o lingura de gris
marar verde
oregano
sare
piper
Mod de preparare
Taie cei patru zucchini pe lung si pune-i intr-o cratita cu apa in care ai adaugat o lingurita de sare. Lasa-i sa dea in clocot. In acest timp, marunteste branza, amesteca cu ea ouale, grisul, mararul tocat, oregano si condimenteaza cu sare si piper.
Scoate miezul dovleceilor si umple acest corabioare cu amestecul de branza. Asaza-le pe o tava pe care ai pus hartie de copt. Da-le la cuptor pentru 15-20 de minute. Cu 3 minute inainte sa opresti cuptorul presara peste ele cascaval ras.
Tagliatelle cu somon afumat
Ingrediente:
300 g tagliatelle proaspete
250 g somon afumat
3 linguri ulei de masline
o ceapa alba mica, tocata fin
3 catei de usturoi taiati marunt/trecuti prin presa
3 rosii medii, taiate cubulete
50 g mazare congelata
o lingura zeama de lamaie
50 ml vin alb
100 ml smantana dulce
100 g parmesan proaspat razuit
sare si piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, incinge uleiul de masline si caleste in el ceapa pana cand devine transparenta. Adauga usturoiul si caleste-l cateva secunde impreuna cu ceapa, amestecand incontinuu. Adauga rosiile si mazarea, adauga si zeama de lamaie si vinul, sare si piper dupa gust, si lasa pe foc timp de 5 minute pana cand lichidul scade la jumatate. Adauga si zomonul taiat fasii, amesteca bine si mai lasa la foc pentru doua minute inainte sa adaugi smantana si parmesanul.
Fierbe tagliatellele proaspete timp de 2-3 minute si adauga-le peste acest sos.
Ciuperci umplute cu oua de prepelita
Ingrediente:
12 ciuperci champignon mari
12 lingurite cascaval ras
6 felii prosciutto
12 oua de prepelita
sare
piper
Mod de preparare:
Curata ciupercile de pielita subtire si rupe-le coditele. Spala-le, apoi asaza-le intr-o tava in care ai pus hartie de copt. Condimenteaza-le cu sare si cu piper. Pune in fiecare cate o lingurita de cascaval ras, apoi adauga o jumatate de felie de prosciutto. Sparge peste un ou de prepelita si da tava la cuptorul incins la 220 de grade Celsius pentru 10 minute, pana oul de prepelita e facut.
Noutati