4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre prezervative
3/37871
calendar_month 31 Mar 2016, 00:00
Prezervativele sunt eficiente in proportie de 98% in prevenirea unei sarcini nedorite si ofera garantie totala cand vine vorba de prevenirea infectiilor cu HIV. Mai mult, ele pot prelungi eractia. Cu toate acestea, prezervativele vin si cu un set de dezavantaje.

Pe langa faptul ca pot irita intrarea in vagin, oricat de mult lubrifiant ati folosi, acestea mai pot deveni ineficiente daca au fost depozitate intr-un loc nepotrivit sau daca ati cumparat dimensiuni nepotrivite. Iata, asadar, ce trebuie sa stii despre prezervative ca sa le folosesti in mod corespunzator:

1. Marimea conteaza


Si nu e vorba despre faptul ca marimea penisului conteaza pentru satisfacerea partenerei, ci folosirea unor prezervative potrivite pentru dimensiunile din dotare este importanta. Asta inseamna ca barbatul nu trebuie sa utilizeze prezervative mai mari, intrucat acestea pot aluneca si ramane in vaginul partenerei. Mai mult, ar putea spori riscul unei sarcini neplanificate. Chiar si o pierdere a erectiei poate duce la desprinderea prezervativului.

2. Cele cu spermicid expira mai repede

Utilizarea prezervativelor cu spermicid vine ca o dubla masura de control al sarcinilor. Din pacate, trebuie sa stii faptul ca acestea expira dupa doi ani de la fabricarea lor, in vreme ce cele clasice au termen de valabilitate mai mare, de pana la 5 ani. De aceea, atunci cand le utilizezi verifica mai intai data fabricatiei si termenul de valabilitate inscris pe pachet.

3. Se pastreaza la loc rece si uscat

E foarte important locul unde pastrezi prezervativele. Nu la caldura, nu in locuri cu umiditate crescuta. In felul acesta se pastreaza si integritatea lor si se minimizeaza riscul de a se sparge in timpul sexului. Noptiera din dormitor poate fi locul ideal pentru depozitatea acestora. In niciun caz nu tine prezervativul „de urgenta” in portofel. Pastreaza-le in cutia lor.

4. Nu te feresc de orice boala

In vreme ce e dovedit faptul ca folosirea prezervativelor reduce semnificativ riscul bolilor cu transmitere sexuala, totusi acestea nu te feresc si de bolile de piele cum ar fi herpesul sau paduchii lati.