5 greseli de evitat cand gatesti paste
calendar_month 04 Mai 2016, 00:00
Atunci cand vrei sa pregatesti ceva rapid, pastele sunt una dintre primele optiuni. Sunt usor de gatit si nu iti trebuie mare talent de bucatar pentru a prepara o portie sau doua de paste. Asta nu inseamna ca lucrurile sunt foarte simple, intrucat exista cateva greseli pe care trebuie sa le eviti.
In primul rand, nu pune ulei in apa in care fierb pastele. Am fost invatati sa credem ca daca nu punem ulei sau unt pastele se vor topii. Chefii sustin ca nu este nici pe departe asa si ca, din contra, vom face ca pastele sa devina alunecoase si sa nu se mai prinda sosul de ele.
Nu lasa pastele sa se scurga pana se usuca. Pentru a da textura sosului e nevoie si de un strop din apa in care acestea au fiert.
Se spune ca trebuie sa clatesti pastele dupa ce le-ai fiert, insa nici acest pas nu este necesar, intrucat pastele vor fi mai gustoase daca pastreaza si amidonul ramas.
Ca sa fie perfecte pentru consum pastele trebuie sa fie al dente. Suntem tentati sa credem ca daca se lipesc pe oala atunci inseamna ca s-au fiert suficient. Profesionistii sustin ca atunci cand se intampla acest lucru inseamna ca sunt fierte exagerat.
Atentie! Nu orice sos de paste este bun. Potrivit stirileprotv.ro, unele tipuri de paste, cu o anumita forma, cer un anumit fel de sos. Greutatea, textura si marimea pastelor conteaza artunci cand alegi sosul. De exemplu, papardelle se potrivesc cu un sos cu carne, in timp ce penne rigate se potrivesc cu sosuri cu branzeturi sau cu legume.
Noutati