5 greseli de neiertat intr-un CV. Invata de la specialisti cum pui mana pe jobul mult-visat
3/37939
calendar_month 05 Mai 2016, 00:00
Sa-ti intocmesti CV-ul nu e chiar floare la ureche. Acest gen de document devine esential in relatia cu un potential angajator si el trebuie sa te oglindeasca perfect. Iar greselile pe care risti sa le faci pot fi impardonabile.

Laszlo Bock, directorul de resurse umane de la Google, spune ca a revizuit peste 20.000 de CV-uri, scrie Business Magazin. Pentru a ajuta candidatii sa realizeze un CV cat mai bun, Bock a prezentat cateva dintre greselile pe care le descopera in mod frecvent.

Greselile de tipar. Poate pare ceva evident, insa Bock spune ca 58% dintre CV-urile pe care le parcurge contin cel putin o greseala de ortografie. Aceste erori sunt extrem de grave pentru ca angajatorii percep o atentie scazuta la detalii si lipsa de interes fata de calitatea documentului.

Lungimea. O regula de baza in alcatuirea CV-ului este ca zece ani de experienta trebuie sa intre pe o singura pagina a documentului. Un CV compact arata abilitatea de a concentra informatii intr-un spatiu redus.

Formatarea. Daca jobul dorit nu este unul de designer sau artist, formatarea trebuie sa fie cat mai simpla si sa foloseasca fonturi si dimensiuni clasice.

Informatii confidentiale. Bock argumenteaza ca un candidat trebuie sa fie extrem de atent la clauzele existente in contractele de munca anterioare. Daca este specificata interdictia de a face public numele unui client, aceasta trebuie respectata, pentru ca altfel candidatul poate arata lipsa de respect fata de compania sau companiile pentru care a lucrat.

Minciuni. Adaugarea unor informatii false in CV este intotdeauna o idee proasta. Au existat exemple de CEO care au fost demisi pentru asa ceva, spune Bock, referindu-se la fostul CEO al Yahoo!, Scott Thompson. O minciuna din CV poate avea efecte si 10-20 de ani mai tarziu, conform Business Magazin.