5 idei de activitati pe care le poti face acasa, alaturi de colegii tai
4/42712
calendar_month 16 Mai 2024, 10:25

Perioada studenției reprezintă etapa în care începi să te maturizezi din punct de vedere intelectual și emoțional. În timpul anilor de studenție legi noi prietenii și ai parte de numeroase experiențe, atât pozitive, cât și negative.

Printre experiențele pozitive se numără ieșirile, apariția de oportunități pe plan profesional și descoperirea de noi pasiuni. Deși timpul petrecut alături de colegi înseamnă, în general, diverse ieșiri și petreceri, uneori este benefică îndepărtarea de această agitație. Iată 5 activități pe care le poți face acasă, alături de colegii tăi.

Gătiți împreună

Printre activitățile care pot fi făcute acasă, se numără și gătitul. Încearcă să găsești o rețetă simplă, care să fie pe placul tuturor, astfel încât să aveți parte de o experiență plăcută din toate punctele de vedere.

După ce ai ales rețeta, citește cu atenție ingredientele de care ai nevoie și mergi la cumpărături. De asemenea, dacă nu ai mai gătit acel fel de mâncare până la momentul respectiv, este important să fie respectat pas cu pas modul de preparare, astfel încât rezultatul să fie cel dorit.

Dacă, de exemplu, vrei să gătești gogosi pufoaseacasa, pentru ca rezultatul să atingă așteptările, trebuie să ai în vedere anumite detalii. Așadar, nu depăși cantitatea de zahăr din compoziție, deoarece gogoșile nu vor crește uniform și nici nu folosi mai multă drojdie decât este indicat în rețetă, fiindcă pe dinăuntru vor ieși goale.

Începeți un maraton de filme vechi

Vizionarea unui film este o activitate relaxantă, în același timp putând fi și educativă. În prezent, ai la îndemână o multitudine de variante din care poți alege. Dacă sunteți iubitori de filme și ați văzut majoritatea producțiilor cunoscute și care sunt în top acum, optați pentru a începe un maraton cu filme vechi.

Filmele clasice, mai ales cele ale anilor ‘90, nu sunt atât de populare, astfel că veți putea găsi filme pe care nu le-ați mai văzut. Pe această cale, puteți face împreună o comparație între filmele actuale și cele vechi, care să fie dezbătută la finalul maratonului.

Realizați un videoclip cu amintiri

O activitate creativă pe care o poți realiza acasă, alături de colegi, este de a crea un videoclip cu amintiri. Selectează câteva poze și clipuri scurte pe care le-ați făcut împreună până la acel moment, atât din cadrul facultății, cât și în timpul liber. Ulterior, găsește un program de editat ușor de folosit și creează materialul. Această activitate reprezintă oportunitatea prin care puteți rememora anumite momente și experiențe plăcute din viața voastră de studenți.De asemenea, poți folosi videoclipul realizat și pentru festivitatea de absolvire, unde o să vă aduceți aminte cu drag de toate aceste clipe petrecute în cercul vostru de prieteni.

Alegeți o activitate benefică pentru dezvoltarea abilităților cognitive

Dacă vă plac lucrurile educative și care sunt benefice pentru dezvoltarea abilităților cognitive, atunci căutați o activitate din această categorie care să fie pe placul tuturor. Poți opta pentru lego, puzzle (clasic sau 3D), învățarea unei limbi străine, cititul, completarea de rebusuri etc. Această activitate trebuie inițiată din timp, deoarece alegerea legoului potrivit, sau a oricărei activități, necesită timp.

Cochetați cu cinematografia

Dacă îți dorești o activitate interactivă și inovativă, creează alături de colegii tăi un scurtmetraj. Pe această cale, chiar dacă nu ați mai cochetat cu cinematografia și editarea de videoclipuri la un nivel avansat, vă puteți testa abilitățile creative și chiar să descoperiți noi pasiuni.

Așadar, aveți nevoie să creați un scenariu, un fir narativ și să puneți la punct replicile fiecăruia. Ca recuzită, folosiți-vă de ce aveți prin casă, respectiv cearșaf, reviste, cărți, lumânări, flori, plușuri, haine, genți etc. După ce ați terminat filmările, apucați-vă de editat și stabiliți o zi în care să puteți viziona rezultatul final împreună.

Clipele petrecute în confortul și intimitatea locuinței, alături de prietenii pe care i-ai format în facultate, pot contribui la apropierea dintre voi. Aplică sfaturile din acest articol, care te pot ajuta să alegi activitatea potrivită pe care o poți practica în casă, alături de colegii tăi.

Sursa foto: Shutterstock