5 lucruri stupide care iti afecteaza casatoria. Atentie! Si tu le comiti!
3/38089
calendar_month 02 Aug 2016, 00:00
Multe cupluri, chiar si cele cu state vechi, ajung sa se desparta din lucruri absolut prostesti. Certurile pornesc de la maruntisuri si, in loc sa ajute relatia sa se conolideze, degenereaza si o distrug.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci si care te pot costa scump:

Arati amenintator cu degetul

Tot mai des ajungeti sa va invinovatiti unul pe celalalt de lucruri care altadata erau trecute cu vederea. Cum ar fi sa ii reprosezi, spre exemplu, ca e de vina pentru rezevarea pe care a facut-o pentru concediu sau ca din cauza lui ati intarziat la petrecerea la care erati invitati. Si atunci punctezi spusele apasat, aratand cu degetul catre „vinovat”. In loc sa atribui vina marsand pe argumentele care consideri ca iti dau dreptate, incearca sa realizezi ce a mers prost si cum poti schimba lucrurile pe viitor.

Te ascunzi in spatele unor reprosuri

Simti ca partenerul nu te apreciaza la adevarata ta valoare. Ca nu apreciaza suficient de mult munca pe care o faci, faptul ca iti dedici tot timpul liber casei si familiei, dar nu indraznesti sa ii spui lucrurile verde in fata si incepi sa ii reprosezi fel si fel de maruntisuri in incercarea de a te situa pe o pozitie dominanta. Studiile au aratat faptul ca partenerii care reusesc sa depaseasca aceste conflicte in primii 10 ani de relatie vor continua parteneriatul pe termen lung.

Ascunzi cheltuieli

E posibil ca unul dintre parteneri sa fie mai cheltuitor, in vreme ce celalalt sa fie mai modest de felul sau. De aici se poate ajunge la discutii pe seama finantelor. Si, evident, la reprosuri. Partenerul mai risipitor va incepe sa ascunda parte din cheltuielile facute. Din pacate, insa, se spune ca ulciorul nu merge de multe ori la apa.

Aveti asteptari diferite cu privire la sex

Lipsa unui acord in privinta vietii intime are efect pe termen lung asupra relatiei. Increderea dintre parteneri slabeste odata cu lipsa contactului fizic si a gesturilor de afectiune. De asemenea, asocierea sexului cu dragostea are efecte asemanatoare.

Repeti obsesiv: "Ti-am spus eu"

In cazul in care partenerul a gresit cu ceva, primul instinct pe care il ai este sa atunci asupra lui vina cu o sentinta clasica: "Ti-am spus eu!" E un fel de confirmare pe care ti-o faci tie cum ca ai avut dreptate atunci cand l-ai avertizat si nu te-a ascultat. Totusi, astfel de atitudini afecteaza puternic increderea in sine a partenerului si, in timp, subrezeste relatia.