5 semne ca e pe punctul sa divorteze si cum sa iti salvezi casnicia
3/37860
calendar_month 29 Mar 2016, 00:00
Nicio relatienu e perfecta si peparcursulei intervin momente mai putin bune, in care partenerii se distanteaza unul de celalalt. Important este sa stim sa descoperim ceea ce a dus la deteriorarea relatiei si sa intervenim la timp pentru a evita o despartire dureroasa.

Iata care sunt semnele ca partenerul de viata nu mai este multumit de casnicie si este pe punctul de a o incheia:

1. Petrece mult timp alaturi de tine, dar nu cu tine

Chiar daca sunteti impreuna, insa unul dintre voi este distras de telefonul mobil sau isi verifica incontinuu casuta de email, asta nu inseamna ca petreceti timp de calitate. E semnul ca in relatie s-a produs un decuplaj. Incercati sa va planificati lucruri noi, interesante, pe care sa le faceti impreuna. Atunci va trebui sa inchideti telefonul sau laptopul si sa va bucurati exclusiv unul de celalalt.

2. Nu te include in timpul sau liber

Petrecerea timpului liber impreuna este esentiala intr-o casnicie sanatoasa. Insa e important ca partenerii sa aiba parte si de timp personal, departe de sot sau sotie. Insa, daca petrec prea mult timp in afara relatiei si impreuna putin sau deloc, atunci lucrurile inseamna ca au luat o intorsatura dramatica. Deschide subiectul, insa cu voce calma, ca sa nu fii intampinat/a cu ostilitate.

3. Nu te intreaba niciodata: "Cum a fost azi?"

In cazul in care conversatiile voastre se limiteaza la indatoririle casnice - "Iei tu copiii de la scoala? Poti chema un instalator sa repare chiuveta din bucatarie?" -, casnicia ta ar putea avea probleme. Atunci cand unul dintre parteneri se distanteaza, nu mai devine interesat de celalalt, de starea sa, de nazuintele sale. Asta nu inseamna ca si celalalt trebuie sa faca la fel. Din contra. E important sa isi arate interesul pentru a-i demonstra cat de mult ii pasa.

4. Nu mai e interesat/a de sex

Dorinta a disparut si partenerul de cuplu pare impacat cu asta. Dar de ce se ajunge aici? De cele mai multe ori partenerii ajung sa evite intimitatea fizica dupa ce au fost raniti emotional, pentru ca nu se mai simt in siguranta. Cuplurile, spun specialistii, trebuie sa devina constiente de acest lucru si sa discute despre motivul care duce la departarea fizica.

5. E foarte cinic cu prietenii si cu familia

Poate ca partenerul tau de cuplu nu poate fi la fel de ingaduitor si de cald cu parintii tai, dar nicinu ar trebui sa isi ia libertatea de a-i critica neincetat. Acest lucru arata dezinteres si este un comportament inacceptabil. Incearca sa setezi anumite limite, sa ceri lamuriri, sa discutati deschis despre aceasta situatie.