5 semne pe care ti le trimite corpul tau cand esti fertila
3/37044
calendar_month 18 Aug 2015, 00:00
Chiar daca tu nu simti cand esti la ovulatie, corpul tau cu siguranta stie si iti trimite cateva semne pe care, daca nu le identifici, nu te "prinzi" ca esti in ziua fertila.

Fluactuatiile din estrogen si progesteron, principalii hormoni la femei, se reflecta in tot ceea ce faci, de la felul in care pasesti pana la felul in care arati in ziua respectiva. Iata in continuare, pe larg, care sunt semnele pe care ti le trimite corpul cand esti fertila!

Te rosesti

Nu trebuie sa te simti jenata daca te rosesti mai repede in obraji decat de obicei. Si asta pentru ca, in realitate, s-a dovedit ca pielea femeiieste mai rosiatica atunci cand este fertila, potrivit studiului realizat de Universitatea din Glasgow.

Ai un timbru diferit

Psihologii spun ca atunci cand esti in perioada fertila, timbrul vocii este usor modificat, datorita faptului ca hormonii afecteaza tesutul moale al laringelui si corzilor vocale. Valoarea acestor hormoni poate produce variatii ale fluxului de sange si ale corzilor vocale care duc la modificari ale fluiditatii vocale si raguseala.

Ai o strangere de mana mai ferma


Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Colorado au constatat ca femeile care au avut o strangere de mana mai puternica au mai multi copii. Fermitatea este un semn exterior de sanatate si fertilitate, spun acestia.

Esti mai draguta

Cand esti la ovulatie, esti mai atragatoare, potrivit studiilor. Pielea e mai frumoasa si mai fina, ochii mai luminosi, buzele mai pline. Tot in ziua fertila, ai tendinta de a te aranja mai mult decat o faci de obicei, de a-ti scoate in evidenta trasaturile prin machiaj, tinuta si atitudine.

Esti mai zvelta

Mana in mana cu aspectul fetei este si corpul. In aceasta zi arati mai bine cu totul. Pari mai slaba, ai mai multa incredere in tine, esti mai bine dispusa si mai disponibila ca oricand.

Tu ce semne dintre cele mentionate mai sus ai primit in ziua fertila?


Andreea Catan
Foto: windows10free.org