6 lucruri pe care le credem la 20 de ani, care nu sunt adevarate!
3/35552
calendar_month 11 Dec 2014, 00:00
20 de ani este cu siguranta o varsta definitorie pentru noi: in doar 10 ani, absolvim facultatea, ne mutam singuri, incepem un job full-time si incepem sa navigam pe cont propriu in viata de adult. In timp ce multe dintre aceste schimbari ne ajuta sa ne maturizam si sa intelegem mai bine regulile jocului numit “viata”, multe lucruri avem tendinta sa le percepem gresit. Iata doar cateva dintre acestea in randurile ce urmeaza:

1. Sa fii respins este cel mai rau lucru care se poate intampla

La aceasa varsta, victoriile ca si infrangerile sunt frecvente. Sa fii parasit intr-o relatie, sa fii respins la un job pe care ti-l doreai par a fi cele mai ingrozitoare lucruri care ti se pot intampla. Insa, mai tarziu, vei constata ca acestea sunt benefice pentru tine pentru ca te ajuta sa evoluezi, sa iti intelegi greselile si sa inveti sa le eviti pe viitor. Un job la care ai fost respins astazi, poate fi cheia de la usa jobului vietii tale. Pentru ca vei fi motivat sa te aduni si sa dai tot ce ai mai bun la urmatorul interviu. O relatie in care ai fost parasit te va ajuta sa intelegi diferenta dintre relatiile bune si cele rele.
2. Faptul ca inveti bine inseamna ca vei fi bun la job
Acesta este un soc pe care il au multi dintre studentii eminent. Noele bune de la scoala nu iti garanteaza succesul in cariera. Asa cum, in cazul studentilor care se “chinuie” in facultate, nu inseamna ca nu au toate sansele sa aiba mai tarziu o cariera stralucitoare. Asta pentru ca regulilele se schimba si fiecare dintre noi se adapteaza diferit la cerintele unui job.
3. Toata lumea trebuie sa te placa
Nu este deloc asa. Daca in studentie nu ai nicio probema in a te integra si a lega noi prietenii, in viata reala lucrurile se mai schimba. Nu are rost sa incerci inutil sa te bagi pe sub pielea cuiva care iti arata pe fata cu nu te place. Oamenii sunt foarte diferiti si nu poti si nici nu trebuie sa iti pierzi vremea ca sa intelegi ce e in mintea lor. Cultiva-ti relatiile care merg si foloseste-ti restul timpului pentru a continua sa te formezi: invata o noua limba straina, practica yoga, canta la un instrument…
4. Educatia sa iti ofera toate raspunsurile la intrebarile vietii
In timp ce unul dintre lucrurile care te motiveaza in timpul studiilor este faptul ca acestea te vor ajuta sa ai mereu raspunsul corect la problemele vietii, mai tarziu vei constata ca viata nu este mereu desenata in alb si negru si ca nu exista mereu aceasi raspuns la aceeasi intrebare. Viata e plina de perspective noi, nuante, adevaruri si moduri de a face lucrurile, nu exista mereu aceeasi cale pentru acelasi gen de problema. Va trebui sa te acomodezi cu asta.
5. Lucrurile materiale mai importante decat experientele
In timp ce studiezi din greu si iti sacrifice nopti pentru a lua note mari la examene, te gandesti ca recompensele nu vor intarzia sa apara mai tarziu cand vei avea un job bine platit si acces la o multime de lucruri care acum iti sunt interzise. De fapt, banii nu iti vor fi suficienti niciodata, oricat de multi sau de putini ar fi. Nu visa inutil la masini scumpe si case desprinse din reviste. Gandeste-te ca iti vei investi banii in experiente care te vor ajuta sa inveti mai mult, sa descoperi lumea si chiar asa fa. Asa te vei simti cu adevarat implinit si fericit.
6. Esti limitat in privinta lucrurilor pe care le poti realiza
Gandeste-te ca oricare ar fi alegerea ta in ceea ce priveste viitoarea cariera si oricat de bine ai fi pregatit pentru ea, lucrurile nu sunt niciodata imuabile in viata. Un job care azi ti se pare tot ce iti puteai dori mai mult, maine s-ar putea sa nu te mai defineasca. In schimb pot aparea noi arii de interes si dorinta de a face lucruri mult mai mari decat actualul tau job. Ai curajul sa iti urmezi visele si sa indraznesti sa incerci sa le pui in practica. Marile realizari nu au pornit de la ideea: “Nu pot, nu are rost sa incerc”…



Foto: volunteers4sport.eu