7 alimente pe care NU trebuie niciodata sa le tii in frigider, desi ai facut-o pana acum
3/37679
calendar_month 03 Feb 2016, 00:00
Ne cumparam frigidere cat mai incapatoare convinsi fiind ca orice tip de aliment se conserva mai bine la rece. Totusi, sunt alimente care isi pierd savoarea daca le tii in frigider.

Iata ce sustin specialistii ca nu ar trebui sa pastrezi niciodata la temperaturi scazute:

Rosiile

Rosiile isi pierd toata savoarea in frigider. Aerul rece impiedica procesul de coacere a rosiilor, acesta fiind exact ceea ce ar trebui sa le dea mai mult gust si savoare. Frigiderul altereaza si textura lor. Potrivit lui Harold McGee, autorul cartii "On Food and Cooking", "temperatura rece descompune membranele din peretii fructului. Pastrati rosiile in afara frigiderului, intr-un castron, sau pe tejghea", scrie huffingtonpost.com, citat de Mediafax.

Busuiocul

Busuiocul se ofileste mai repede daca este tinut in frigider si va absorbi si mirosurile tuturor celorlalte alimente din jur. Este mai bine sa fie pastrat afara, intr-o cana cu apa proaspata, asemenea florilor. Daca vrei sa pastrezi busuiocul pentru mai mult timp, Martha Stewart recomanda fierberea si apoi congelarea lui.

Cartofii

Un cartof pastrat in frigider isi va transforma mult mai repede amidonul in zahar. In loc sa pui cartofii in frigider, e mai potrivit sa ii tii intr-o puga din hartie intr-un loc racoros - nu rece. Locul ideal este o camara pentru plante radacinoase, dar si o camara obisnuita este potrivita, atat timp cat e destul de intunecata si racoroasa. Hartia functioneaza mai bine decat plasticul, pentru ca lasa cartoful sa respire si nu putrezeste atat de repede.

Ceapa

Daca tii ceapa in frigider, va deveni la un moment dat moale si mucegaita din cauza umezelii. Pastreaza ceapa intr-un loc racoros si uscat si ai grija sa nu stea aproape de cartofi; depozitate impreuna, amandoua se altereaza mai repede. In schimb, prazul si arpagicul pot fi pastrate fara probleme in frigider datorita continutului mai mare de apa.

Usturoiul

La un moment dat usturoiul va incepe sa germineze in frigider si s-ar putea sa mucegaiasca si sa capete o textura de cauciuc. Ar trebui in schimb sa pastrezi usturoiul intr-un loc racoros si uscat.

Painea

Tinuta in frigider, painea se va usca foarte repede. Daca nu e vorba de paine deja feliata pe care ai de gand sa o folosesti in cateva zile, este recomandat sa o pastrezi pe masa sau in congelator. Si aici painea ar trebui sa fie impachetata ca sa isi retina umezeala, iar cand este scoasa din frigider, ar trebui sa fie lasata sa se decongeleze treptat si complet inainte sa fie consumata sau prajita la toaster.

Uleiul de masline

Acesta ar trebui sa fie depozitat intr-un loc racoros si intunecat, unde se va condensa si va avea o consistenta mai tare, aproape ca de unt, mai scrie Mediafax.