7 alimente pe care NU trebuie sa le mananci sub niciun chip! Sunt otrava curata!

calendar_month 28 Iul 2016, 00:00
Fa tot posibilul sa eviti urmatoarele alimente:
Branza feliata
Ne place branza feliata, trebuie sa recunoastem. Cine a inventat-o a stiut sa o ambaleze frumos si practic, astfel ca a devenit rapid un aliment indragit de multa lume. Doar ca, spun nutritionistii, nu contine mai nimic hranitor pentru organism. E o creatie alimentara obtinuta dintr-un amestec de grasimi din lapte, proteine din zer, emulgatori si colorant alimentare. Contine multa sare si atat de multe grasimi incat mai bine mananci o bucata de ceafa de porc decat o feliuta din aceasta branza.
Mezelurile
Prelucrarea carnii pentru a obtine mezeluri se face cu ajutorul nitritilor si nitratilor, aditivi chimici pusi in legatura cu cancerul si care sunt folositi pentru a spori culoarea si gustul acestor alimente. Sunca, salamul, crenvurstii sau parizerul nu sunt doar pline de grasimi nesanatoase, dar pot avea pana la 400% mai mult sodiu decat e indicat consumului uman obisnuit.
Margarina
Deoarece margarina este obtinuta din uleiuri vegetale si are mai putin colesterol si grasimi saturate decat untul, acesta a fost mult timp considerata optiunea mai sanatoasa. Insa expertii sunt de parere ca, spre deosebire de ceea ce s-a crezut pana acum, colesterolul alimentar nu este atat de daunator. In schimb, margarina are un continut ridicat de sare si contine acizi grasi trans care blocheaza arterele sangvine. Grasimile trans, cum sunt cele saturate, cresc riscul bolilor de inima.
Sucurile acidulate
Toata lumea vorbeste despre cat de nocive sunt sucurile acidulate, dar nimeni nu tine cont de sfaturi. Ar cam fi cazul ca fiecare din noi sa ia masuri in acest caz. Daca te gandesti ca un singur pahar de suc contine nu mai putin de 10 lingurile de zahar, atunci trebuie sa iti imaginezi cam care este aportul de zahar in momentul in care bei cam un litru, poate chiar doi. Si daca asta inca nu e suficient incat sa te sperie, gandeste-te ca, din cauza cantitatii de colorant folosit riscul de cancer asociat a fost cu 58% mai mare la consumatorii de sucuri acidulate comparativ cu cei care nu beau astfel de bauturi.
Sucurile dietetice
Chiar daca nu contin zahar, nici indulcitorii artificiali nu sunt mai buni. E drept ca nu toti indulcitorii sunt la fel de nocivi, cu toate acestea, cei mai multi au un gust mai intens decat zaharul. In felul acesta, organismul devine dependent de dulce si vei fi mai predispus la a consuma si mai multe zaharuri decat in mod obisnuit. Consumul ridicat de sucuri dietetice a fost pus in stransa legatura cu aparitia depresiilor, a cariilor dentare si cu un risc sporit de accidente vasculare cerebrale si atac de cord, cancer pancreatic si nastere prematura.
Paine
Bromura de potasiu este un aditiv folosit pentru a ajuta aluatul painii sa creasca. Totusi, trebuie retinut faptul ca acesta a fost pus in legatura cu anumite tipuri de cancer in urma unor studii pe animale, motiv pentru care in mai multe tari a fost interzisa utilizarea lui.
Popcorn la microunde
Oricat de tentante ar putea parea floricelele de porumb la microunde pentru o gustare rapida, gandeste-te la faptul ca pungile pentru popcorn speciale pentru cuptorul cu microunde sunt cel mai adesea captusite cu un produs chimic numit acid sulfonic perfluoroctan, care s-a demonstrat ca afecteaza fertilitatea si functionarea rinichilor si creste riscul de cancer. Pentru ca pungile de floricele pentru microunde nu sunt etichetate "toxic", cel mai bine este sa le eviti. Mai mult, unii producatori de popcorn adauga grasimi trans nesanatoase in produsele lor.
Noutati




