Afla care sunt cele mai bune si cele mai proaste joburi pentru sanatatea ta
3/37743
calendar_month 17 Feb 2016, 00:00
Un job sigur si sanatos inseamna mai mult decat evitarea deciziilor gresite, a hazardelor, a materialelor sau echipamentelor periculoase. Un angajat sanatos si multumit este acela care primeste respect, atentie, motivare si beneficii pe masura eforturilor depuse. Un angajat suprasolicitat si nemultumit este acela care are senzatia eforturilor fara finalitate, care nu este ascultat sau motivat si care fie nu este multumit de mediul de lucru, fie nu este remunerat pe masura capacitatilor sale.

Fiecare job, fiecare angajator si angajat se comporta in felul lui, insa se pot face cu usurinta diferente intre joburile care nu iti pun in pericol sanatatea, ba chiar te ajuta sa o intretii, si joburile care, pe termen lung, iti aduc probleme.

Mai jos ai o lista cu joburile considerate sanatoase, pe care specialistii te sfatuiesc, pe masura posibilitatilor, sa le incerci si joburile potential periculoase, datorita problemelor pe care le pot provoca sanatatii si vietii personale.
JOBURI NUMAI BUNE DE INCERCAT (Joburile sanatoase)
Coregraf / Instructor de aerobic/fitness/yoga

Oricui i se poate parea logic sa fie sanatoase joburile care implica gimnastica. De fapt, este vorba de mai mult decat atat: interactiunea cu oamenii, posibilitatea de a-i face pe cei din jur sa se simta mai bine, miscarea pe ritmurile muzicii, creativitatea pe care ti-o permite jobul prin natura sa.
Inginer programator / Inginer de sisteme
Daca ai terminat o facultate de profil si lucrezi in domeniu, majoritatea oamenilor vor crede ca esti obosita si obsedata de deadline-uri. Poate asta simti si tu daca nu stii cum sa gestionezi situatia. Specialistii te considera de fapt una dintre norocoase pentru ca jobul tau te invata sa te concentrezi pe ceea ce conteaza, te stimuleaza prin deadline-uri si finalitati concrete pentru actiunile tale, ba mai mult, cand ai un astfel de job ai permanent senzatia ca stii de ce, pentru ce si pentru cine lucrezi si esti remunerat strict pentru rezultatele proiectelor tale si nu neaparat pentru orele petrecute in birou.

CITESTE mai departe pe DIVAHAIR.RO