Alimentele care te vor ajuta s? ar??i cu 10 ani mai tn?r?
3/38409
calendar_month 13 Feb 2017, 00:00
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de sănătatea noastră, însă nu doar atât. Suntem ceea ce mâncăm, iar această expresie este cât se poate de adevărat. Dacă vrei să arăți mai tânără sau să-ți menții pielea frumoasă, poate ar fi cazul să începi să consumi aceste alimente.

Avocado - este un fruct bogat în vitaminele A, C, D, E, K, E și 8 tipuri de vitamina B, inclusiv B6, B12 și acid folic, precum și alte elemente nutritive: potasiu, luteină, antioxidanți, grăsimi monosaturate. Pielea ta sigur are nevoie de avocado.

Afinele - sunt foarte bogate în antioxidanti numiți antocianină, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, care întărește imunitatea și are un rol antibacterian, seleniu, zinc, fier, care promovează imunitatea prin creșterea hemoglobinei și a concentratiei de oxigen din sânge, și previne apariția infecțiilor.

Morcovii - conțin între altele multe substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folic, vitamina K și calciu. Toate acestea împreună cu doar 50 calorii. Morcovii împiedică formarea depozitelor pe pereții arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroză. Un morcov mare mâncat zilnic aduce un aport de 11.000 UI (Unități Internaționale) de vitamina A din beta-caroten (sursa: Biblia Vitaminelor de Earl Mindell). De altfel, mai conține fier, magneziu, lipide, fosfor, potasiu, sodiu, fibre dietetice.

Citricele - portocalele, madarinele, grapefruitul sau fructele de pomelo sunt delicioase, revigorante si bogate in compusi numiti flavonoizi, cu proprietati anticancerigene. Flavonoizii din citrice protejeaza si impotriva bolilor de inima, precum ateroscleroza sau boala coronariana periferica. Vitamina C, acidul folic si potasiul din citrice sunt alti nutrienti care contribuie la mentinerea sanatatii generale.

Usturoiul - efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are și un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).

Ciocolata neagră - Femeie mancand ciocolata neagraCiocolata neagră este bogată în substanţe nutritive care vă pot influenţa pozitiv sănătatea. Fiind fabricată din seminţele arborelui de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi de pe planetă. Studiile arată că ciocolata neagră (nu cea cu zahăr) poate îmbunătăţi sănătatea şi poate diminua riscul bolilor de inimă.

100 gr. de ciocolată neagră cu 70-85% cacao conţine:
• 11 gr. fibre
• 67% din necesarul zilnic de fier
• 58% din necesarul zilnic de magneziu
• 89% din necesarul zilnic de cupru
• 98% din necesarul zilnic de mangan
• are de asemenea, mult potasiu, fosfor, zinc şi seleniu.

Uleiul de măsline - utilizările sale sunt variate, fiind folosit la gătit, în cosmetice, medicamente și săpunuri, iar în trecut ca și ulei de lampă. Este folosit în toată lumea, dar este în majoritatea cazurilor asociat cu țările mediteraneene, în care producerea sa este o tradiție veche.

Roșiile - sunt bogate în vitamina A, complexul de vitamina B (B1, B2, B5, B6), vitamina C, vitamina E, vitamina K Potasiu, fosfor, calciu, magneziu, seleniu, licopen, acid folic. Luptă împotriva cancerului, are efect antibacterian, ajută sistem imunitar, luptă împotriva colesterolului, bolilor cardiovasculare.



Somonul - acizii grasi Omega-3 din somon ajuta la scaderea colesterolului. De cele mai multe ori, dupa un atac de cord, doctorii recomanda sa reduci nivelul colesterolului rau (LDL) si trigliceridelor. In timp ce somonul ajuta la scaderea LDL, colesterolul bun (HDL) va creste. De asemenea, carnea de somon ajuta la repararea si intarirea tesutului muscular cardiac. Un alt efect benefic este scaderea presiunii sangvine si prevenirea cresterii rigiditatii arterelor, ceea ce duce la un risc scazut de atac de cord.

Turmericul - contine curcuminoide, substante biologice active care se gasesc in curcumina si care au proprietati antioxidante puternice.