Ansamblurile rezidentiale din zona de sud sunt ideale pentru studenti
calendar_month 21 Mar 2017, 00:00
Programul Prima Casa, lansat de catre Guvern la data de 20 mai 2010 a facilitat achizitionarea a nu mai putin de 201080 de locuinte, majoritatea covarsitoare a cumparatorilor fiind persoane cu varste intre 25 si 35 de ani.
Valoarea garantiilor acordate de catre stat a ajuns la nu mai putin de 34 de miliarde de euro, o cifra impresionanta, mai ales pentru proprietarii cu venituri modeste!
Dobanda mai mica, comparativ cu un credit ipotecar, avansul minim de 5% a fost, cu siguranta, pe placul tinerilor, in special studenti sau absolventi aflati la inceput de cariera.
Gratie facilitatilor oferite de catre statul roman, dezvoltatorii imobiliari au fost incurajati sa lanseze noi proiecte imobiliare la preturi extrem de tentate, in special incepand din anul 2011, odata cu stabilizarea pietei profund bulversata de criza economica din 2008-2009.
Costurile de productie reduse, caracteristicile pedologice propice au contribuit la aparitia a catorva zeci de ansambluri rezidentiale in zona de sud a Capitalei.
Pe langa aceste elemente, tentatia mare a tinerilor, cat si a constructorilor si agentiilor imobiliare a fost reprezentata de multiplele facilitati: zeci de institutii de invatamant, cateva mari centre comerciale si mall-uri in apropiere, cat mai ales imbunatatirea transportului subteran.
Asadar, nu este de mirare ca intalnim constructii cu 3, 4 sau 5 nivele in zone mai putin exploatate pana acum 5-10 ani, si anume, Metalurgiei, Aparatorii Patriei, Dimitrie Leonida, Popesti, de pe raza sectorului 4, sau Fizicienilor, Ilioara sau Mihai Bravu, din sectorul 3 al municipiului Bucuresti.
Facilitati pentru studenti si tineri in ansamblurile rezidentiale din zona de sud
Cand vine vorba de alegerea apartamentului potrivit, tinerii, in special cei aflati la primul lor job, analizeaza de mai multe ori inainte de a lua decizia finala.
Prin urmare, acestia vor fi atrasi, in special de facilitatile existente, finisarea si utililarea imobilului, dar si de accesul la mijloacele de transport public.
Situate intr-o zona sigura a Bucurestiului, cu acces facil catre zona centrala a orasului, locuintele din cadrul ansamblurilor rezidentiale din zona de sud se evidentiaza, in principal, prin spatiul lor extrem de generos, un sistem de incalzire occidental si finisaje de lux, alese de catre viitorul proprietar. In ceea ce priveste spatiul, apartamentele cu doua camere au o suprafata incepand de la 46-50 mp, iar cele de 3 camere au o supratata utila de aproximativ 65 mp. Ceea ce inseamna ca, la o simpla analiza a costului final, ca imobilele din ansamblurile rezidentiale din zona de sud a Bucurestiului, sector 4, sunt vandute la un pret de 800-900 euro/mp.
Un pret ceva mai ridicat au apartamentele de pe razas sectorului 3. Spre exemplu, in zona Mihai Bravu, pretul pe metru patrat ajunge la 1300 euro. Insa, in acesta zona, apartamentele dispun de o arhitectura moderna, ingenioasa, o compartimentare practica, in ton cu cerintele casnice, usi cu un sistem inteligent anti-efractie, tamplarie PVC cu rezistenta certificata international.
Ambitia constructorilor nu s-a oprit, in ciuda peripetiilor din ultimii ani. Astfel, sectorul 3 si 4 al Capitalei se poate mandri cu peste 100 de ansambluri rezidentiale in zona de sud si alte cateva zeci in plina dezvoltare.
Asadar, beneficiind de o sumedenie de facilitati, acces la spatii de petrecere a timpului liber (mall-uri si parcuri), ansamblurile rezidentiale din zona de sud sunt preferate de catre tineri, datorita si preturilor ceva mai mici fata de zona de nord a Bucurestiului!
Noutati