Atentie! Cuvantul cu care nu trebuie sa incepi niciodata un e-mail
3/37930
calendar_month 29 Apr 2016, 00:00
Atunci cand scrii un e-mail obisnuiesti sa il citesti de doua, trei ori inainte sa ii dai send. Formulezi cu atentie si iti cauti mult cuvintele, mai ales daca mesajul are un destinatar pretentios. Dar stiai ca exista un cuvant cu care nu ar trebui sub niciun chip sa incepi un e-mail?

Magnatul Jonathan M. Tisch are o regula foarte importanta in ceea ce priveste felul in care scrie un e-mail, informeaza gandul.info.

Potrivit acestuia, cuvantul ”eu” este cat se poate de nepotrivit deoarece atrage prea mult atentia asupra celui care il trimite.

Jonathan M. Tisch, co-presedinte al consiliului de administratie al Loews Corporation, spune ca a invatat acest lucru in prima luna de munca la Loews Hotels, in 1980.

Inainte de popularizarea e-mailului drept principala metoda de corespondenta, modul in care se scriau scrisorile era foarte important, iar inceperea unei scrisori folosind cuvantul ”eu” era considerat un semn de lipsa de politete.

”Seful meu mi-a spus ca oricand scriu o scrisoare, iar in prezent se aplica e-mail-urilor, niciodata sa nu incep un paragraf folosind cuvantul ”eu”, deoarece acest lucru sugereaza ca tu esti mai important decat persoana cu care comunici”, explica Tisch.

In prezent, el continua sa aplice aceasta regula corespondentei prin e-mail si ii incurajeaza pe altii sa faca acelasi lucru, scrie The Independent.

”Atunci cand incepi sa faci exercitii de gandire pentru a nu mai folosi cuvantul ”eu”, devii un scriitor mai bun, iar acest lucru te invata sa te gandesti cu adevarat la un anumit lucru”, explica el.