Bac-ul se apropie. Vezi care sunt cele mai noi metode pentru a-ti asigura o nota mai mare

calendar_month 16 Mai 2016, 00:00
Totusi, nu esti singurul care se afla in aceasta situatie si cum romanul a fost mereu inventiv, a gasit mereu solutii pentru a-si depasi problemele. Daca ele sunt la Bac, indiferent de proba, elevii din generatiile anterioare au folosit de atat de multe castile de copiat, incat ele au devenit o practica implicita a examenului. Totusi, te atentionam ca nu trebuie sa iti lasi toata increderea in ele. O casca poate sa fie de folos sa iti ridice nota, dar sunt slabe sansele sa te ajute sa treci la toate materiile fara ca tu sa fi invatat nimic.
Care sunt cele mai des intanite tipuri de casti pentru copiat
Atat bac-ul cat si capacitatea sunt examene care dau de furca elevilor din Romania si chiar daca cea mai buna solutie in acest caz este invatatul, nu copiatul, un mic ajutor, o asigurare in plus nu strica. De aceea au si fost adoptate atat de usor castile de copiat. Considerate de unii o necesitate si de altii o inutilitate (sau mai grav, o ilegalitate), ele au fost pentru mult timp si destul de periculoase. Cu toate acestea, cei care le scot pe piata au modernizat sistemele destul de mult, astfel incat acestea sa devina mai sigure pentru oricine isi doreste sa le utilizeze.
Inainte de a incepe enumerarea lor, trebuie sa stii ca multe dintre castile pentru copiat provin din alte domenii, ele fiind doar adaptate pentru a fi utilizate si asa. Cu alte cuvinte, nu vei fi primul care le testeaza si nici nu vei avea pe mana niste dispozitive care provin din surse total necunoscute, ci unele utilizate mai des decat te-ai astepta.
Poate cele mai des intalnite tipuri de casti dedicate copiatului sunt cele cu bluetooth, modele clasice. Practic, ele functioneaza ca oricare sistem de casti, doar ca nu au fir, sunt mici si foarte greu de detectat. Ingeniozitatea nu provine insa doar din modul in care ele actioneaza, ci de sansele pe care ti le ofera pentru a le ascunde. Castile au nevoie si de un emitator bluetooth, iar acesta ar trebui sa fie ascuns in obiecte cat mai comune, pentru a nu atrage atentia asupra sa. Producatorii folosesc pentru aceasta pixuri, brichete, carduri sau coliere. Colierele sunt cele mai bune, pentru ca pun emitatorul de semnal aproape de casti, dar in ultima vreme au aparut si dispozitive cu semnal mai puternic. Totusi, telefonul nu ar trebui sa stea la mai mult de 20 m de tine, ceea ce uneori pune anumite probleme.
O problema si mai interesanta este alegerea efectiva a tipului de casca. Poate ca a-ti auzit ca ele au si tendinta de a ramane blocate, lucru care se mai intampla, dar destul de rar (stirile tind sa exagereze foarte mult in acest caz). Cele mai ieftine sunt castile cu microvibratii. Ele sunt mici, negre sau de culoarea pielii (recomandam totusi a doua varianta, pentru ca este mult mai greu de descoperit) si compatibile cu foarte multe aparate specializate (pot fi cumparate si impreuna cu acestea, dar si separat).? Mici probleme apar insa atunci cand trebuie sa fie scoase din ureche, operatiune pentru care se foloseste un magnet.
A doua varianta, mai buna, dar si mai ieftina este microcasca japoneza. Acestea ofera un sunet mai bun, sunt mai greu de bruiat si mult mai mici (7 mm diametru si 12 mm lungime). Bineinteles, si ele vin la culoarea pielii, pentru a fi mai sigur de utilizat. Aceasta are un difuzor non magnetic, datorita caruia sunetul este mai bun si, spre marele ei avantaj, se scoate mai simplu din ureche, trebuind sa o scoti cu o penseta (aceasta are atasata o antena, una foarte rezistenta). Cert este ca a fost incercata de sute de elevi si studenti si rezultatele au fost dintre cele mai bune.
Alte sisteme de copiat
Pentru ca ingeniozitatea nu ar trebui sa cunoasca limite, exista si alte sisteme care pot fi folosite. Unul tot pe baza de casti este cel care foloseste niste ochelari pe post de emitator bluetooth. Avantajul acestuia este faptul ca profesorii nu isi vor pune prea multe? intrebari din pricina lui, el fiind imposibil de descoperit.
Un sistem si mai bun, care poate sa fie folosit la examenele scrise este ceasul care afiseaza poze. Acesta poate sa redea fotografii in format JPEG, la o rezolutie destul de buna, astfel incat sa poti citi cu relativa usurinta ceea ce scrie in ele. Poate ca nu este un aparat bun pentru probele de romana sau istorie, dar pentru matematica si fizica, unde exista multe formule, acesta devine cu mult mai eficient si daca nu atragi atentia asupra ta, este de un real ajutor.

Riscuri?
Ne-ar face mare placere sa spunem ca ele nu exista, dar nu este chiar asa. In continuare, chiar si cu toate modificarile facute din punct de vedere tehnologic, castile se mai blocheza in ureche. Este suficienta o incercare gresita de a le scoate si exista sansa ca ele sa ramana acolo pana mergi la doctor. Nu exista riscuri prea mari pentru sanatate, dar poate sa fie o experienta neplacuta. In plus, daca se intampla asta, nu incerca si alte metode de unul singur, pentru a nu agrava problema. Si mai important, nu trebuie sa dormi cu aceste casti. Le folosesti la examen si apoi le scoti imediat.

Celalalt risc major este sa fii prins. Castile sunt greu de detectat, dar de multe ori comportamentul elevilor este cel care ii da de gol. In primul rand, nu trebuie sa vorbesti aproape deloc, pentru ca pare suspect. Comportamentul natural este, de asemenea, extrem de important. Acelasi lucru se intampla si in cazul ceasurilor pentru copiat. Intr-o lume perfecta am spune ca nu trebuie sa folosesti alte dispozitive. Pe de alta parte, stim cat de greu poate sa fie un examen si cata nesiguranta exista, dar acest lucru nu ar trebui sa intreaca grija la cum le folosesti.
Noutati




