CAPRICORN (21 decembrie - 19 ianuarie)
7/7178
calendar_month 04 Feb 2008, 00:00

Horoscopul zilei 4.02.2008Acum, pe ultima suta de metri, vrei sa arati tuturor cat de capabil esti. Ambitia te face sa fii de-a dreptul violent cu acei colegi pe care vrei sa-iintreci. In dragoste, revii la sentimente mai bune vizavi de persoana iubita si aceasta nu va trece cu vederea schimbarea de comportament.


CARACTERISTICI GENERALE:


Semn de pamant, cardinal, spirit intrteprinzator, feminin, introvertit, dominat de planeta Saturn, planeta care sporeste spiritul practic, dorinta de securitate pe toate planurile, diplomatia, seriozitatea, tenacitatea si perseverenta, dar si pesimismul, incapatanarea.


Piatra pretioasa: onixul.
Zi norocoasa: sambata.
Numere norocoase: 1 si 3.
Culoare: verde inchis, negru.
Metal: plumbul.
Locuri prielnice: cele retrase si linistite.
Verb reprezentativ: "a folosi"; "a organiza".


Din punct de vedere fizic stapaneste incheieturile, indeosebi genunchii.


Aspectul fizic: statura mijlocie, foarte rar inalta, mult mai adesea marunta; figura prelunga, ten inchis, mat, ochi mici si privire patrunzatoare, nas ascutit, par negru, galbui sau roscat.


Zone erogene: zona genunchilor, abdomen, spate.


Nativul in Capricorn este un om care se va face cu siguranta remarcat intr-un anumit domeniu al vietii sale. Este o persoana motivata sa atinga o anumita pozitie in plan social, cat mai sus posibil, si are toate sansele sa se ridice ca sa se auda de el intr-o zi la nivel mai larg. Poate atinge idealuri profesionale inalte sau functii importante. Are un profund simt al datoriei si este foarte constiincios, putand fi dat ca exemplu pentru ceea ce inseamna un lucru bine facut. Miscarile dezordonate, impulsive, imprudente si negandite il irita foarte mult, caci ii submineaza eforturile de promavare a unor metode de lucru eficiente si rapide. Trei sunt atuurile sale in activitatea pe care o sustine: organizarea, disciplina si tenacitatea. Cu ajutorul lor este in stare sa urmareasca un obiectiv pana la infinit, daca este cazul, si sa-si epuizeze in acest mod adversarul. Lucreaza excelent pentru aceasta caci e pozitiv in convingerile sale asupra necesitatii muncii pe care o presteaza. Nu se va arunca niciodata orbeste intr-o afacere ci va masura de zece ori ca sa taie o data.


Harnicia si pasiunea pentru munca il fac redutabil in incercarile de escaladare a treptelor sociale si profesionale. Respectul pe care il impune prin felul sau de a fi, prin modul in care isi intelege sarcinile si prin rolul pe care il are in colectiv se transforma adesea intr-un prestigiu greu de egalat. Fata de familie este foarte grijuliu si copiii sai se vor bucura de toata atentia si de conditiile pe care el le socoteste necesare sa le puna la dispozitie.


Mandru, sensibil, rabdator, usor timid, devine foarte incisiv cand reuseste sa-si impuna un bun autocontrol al emotiilor. Capricornul este foarte onest, curajos, perseverent si cu un simt profund al datoriei. Are o mare capacitate de organizare si conducere, motiv pentru care vom constata ca numerosi manageri sunt puternic influentati de zodia Capricornului .


Cel nascut in zodia Capricornului este o persoana de incredere, pe care cei din jur se pot baza intotdeauna. In general, nativul Capricorn nu este foarte sociabil, ci mai degraba timid si retras. Are o mare putere de concentrare. Ii plac lucrurile bine facute si nu suporta superficialitatea si lipsa de seriozitate. Capricornul este genul de om care "tace si face", retras, timid, cu obiective clare si cu o tenacitate deosebita in a le urmari si in a le atinge. Este foarte rezistent la drum lung si greu.


Barbatul Capricorn iubeste libertatea si solitudinea, motiv pentru care in general se casatoreste tarziu. Atunci cand se casatoreste, o face numai dintr-o dragoste profunda si puternica. Barbatul Capricorn nu va renunta la independenta din capriciu sau din oportunism. O va face numai cand va fi convins ca exista dragoste si intelegere reciproca.


Si femeia din zodia Capricornului are tendinta sa se casatoreasca tarziu. Atunci cand isi alege un partener, este foarte loiala si pretinde acelasi lucru din partea sotului. Femeia Capricorn stie sa isi educe copiii, insuflandu-le dragostea de libertate si principiile dupa care ea insasi se ghideaza in viata.


CELEBRITATI ALE ZODIEI: Rudyard Kipling, Anthony Hopkins, Annie Lennox, Ricky Martin, Isaac Newton, Val Kilmer, Isaac Asimov, Juan Carlos I, Ionel Teodoreanu, Nicholas Cage, Rasputin, Mihai Eminescu, Elvis Presley.