Cartea tiparita versus e-book

calendar_month 03 Sep 2018, 00:00
Piata pentru e-book a inceput sa creasca incepand cu anul 2007 si a capatat noi valente odata cu lansarea tabletelor touch in 2010 - de atunci, citirea cartilor electronice a devenit mult mai populara. Nimeni nu spune ca o carte e-book nu este valoroasa, cu toate acestea, in ciuda numeroaselor avantaje pe care le are, exista inca unele dezavantaje care impiedica adoptarea sa vasta si masiva de catre cititori:
- Desi piata este atractiva, unele edituri pun la dispozitia cititorilor mai intai versiunile tiparite ale cartilor.
- Publicarea bestseller-urilor in format e-books este intarziata considerabil in magazinele online.
- In plus, preturile pentru e-book-uri sunt considerate inca prea scumpe de catre consumatori.
O carte tiparita are un miros unic si o textura deosebita. Intoarcerea paginilor face parte din placerea lecturii, iar unii cititori nu vor sa stea departe de ea. Cartea digitala nu ofera acelasi sentiment. In plus, printr-o carte tiparita se poate trece pentru a obtine o idee despre continut, ceea ce este aproape imposibil cu cartea digitala. Nu in cele din urma, o carte tiparita se poate imprumuta, iar sentimentul este unic.
Despre niciun dispozitiv de pe care se citeste un e-book nu se poate spune ca are baterie eterna, ceea ce inseamna ca trebuie incarcat din cand in cand pentru a accesa biblioteca. Nu este tocmai ideal daca cititorul se afla intr-un loc din care nu poate face acest lucru si nu astfel se intampla cu o carte tiparita, aceasta putand fi citita oricand si oriunde.
Cartea tiparita este atemporala. In timp ce hartia poate parea fragila, cartile digitale sunt supuse evolutiei mediilor digitale. Software-ul si formatele utilizate astazi pot sa evolueze sau chiar sa dispara pe masura ce tehnologia avanseaza. Ce se va intampla daca nu se mai vand e-book-uri? Ce urmeaza sa se intample cu biblioteca digitala? Astfel de intrebari nu apar in legatura cu o carte tiparita.
Cartea tiparita reprezinta pentru autori o modalitate buna de a simti ca sunt scriitori.
Pentru un autor, sa tina propria creatie in mainile sale este esential. Acest lucru ii da un sentiment incomparabil si il poate ajuta sa se simta cu adevarat mandru de opera sa. Autorii isi pot comercializa operele in format tiparit, ceea ce le permite sa pastreze cartile si sa le distribuie copiilor si rudelor, de exemplu.
PrintreCarti, anticariat in Bucuresti, comercializeaza carti tiparite din numeroase categorii - literatura si critica, dictionare si limbi straine, arta si albume, psihologie, dezvoltare personala, stiinte umaniste, stiinte, istorie si geografie, carte veche, bibliofilie, spiritualitate si religie, intre altele - si sustine acest format de carte constientizand valoarea pe care o are.
Noutati




