Ce e fericirea si care este pretul ei? Iata rezultatul surprizator al unui test!
calendar_month 15 Feb 2016, 00:00
Multi oameni se intreaba „Ce e fericirea?" ori „Poate fi cumparata fericirea?", insa putini se incumeta sa gaseasca raspunsuri la astfel de intrebari. Benjamin Wallace, jurnalist si autor al controversatei carti Billionaire's Vinegar - The Mistery of the World's Most Expensive Bottle of Wine" (aparuta in 2008), a incercat sa gaseasca un raspuns la astfel de nedumeriri. Analiza lui a constat in testarea unora dintre cele mai scumpe produse din lume, printre care o portie de carne de vita Kobe, trufe albe, vin Chateau Cheval Blanc din 1947, dar si alte alimente ravnite. Crezi ca a aflat ce e fericirea in urma consumarii lor? Iata la ce concluzii a ajuns Benjamin Wallace!
Ce e fericirea si in ce se masoara pretul ei?
Uimit de sumele pe care oamenii bogati le cheltuie nu doar pe vin, ci si pe alte tipuri de produse, Benjamin Wallace s-a hotarat sa se imbarce intr-o aventura pentru a afla ce e fericirea si daca cei care au bani duc o viata mai buna decat el. Cu ajutorul unei reviste cu care colabora a decis sa incerce ce este mai bun, mai scump ori mai ravnit in lume. Iata care au fost opiniile lui dupa fiecare experiment!
Primul test a inceput cu carnea de vita Kobe. Cum stia ca nu poate gasi oriunde in America un preparat autentic, a ales unul dintre cele mai bune restaurante din Los Angeles. Dupa ce a comandat un sfert de kilogram de cotlet de vita pentru 160 de dolari, a realizat ca portia este foarte mica. Dar, dupa ce a gustat din ea, si-a dorit sa fie si mai mica, din cauza densitatii ei, care o face sa semene mai mult cu foie gras decat cu o friptura. El declara ca a fost fericit de-abia dupa ce a reusit sa termine de mancat.
Trufele albe sunt un alt produs extrem de scump in lume, asa ca s-a hotarat sa le incerce, crezand ca asa va afla ce e fericirea, dar a fost dezamagit si de aceasta data. Motivul? Singurul lucru apetisant la trufe este aroma lor, nicidecum gustul, care nu a durat in farfuria lui mai mult de zece secunde. Rezultatul? Una dintre cele mai mari dezamagiri culinare.
CITESTE mai departe pe DIVAHAIR.RO