Ce poti face toamna in Bucuresti fara a cheltui multi bani
3/38609
calendar_month 19 Sep 2018, 00:00
Vara s-a sfarsit, iar weekendurile petrecute la mare sunt doar o amintire placuta. Daca nu ai bani sa pleci la munte sau intr-un city break, nu inseamna ca trebuie sa stai in casa. Iata cate locuri minunate poti vizita in propriul oras.

Plimbari in cele mai frumoase parcuri

Zilele insorite de toamna sunt perfecte pentru plimbari in parc. In aceasta perioada a anului, parcurile din Bucuresti sunt viu colorate, iar peisajele sunt de-a dreptul mirifice. Frunzele colorate in zeci de nuante si aerul curat te vor umple de energie. Mai mult, este o perioada numai buna pentru o sedinta foto sau selfie-uri inedite, cu care sa te lauzi apoi pe retelele de socializare.

Doua dintre cele mai frumoase parcuri sunt Herastrau si Cismigiu. In plus, in weekend, in aceste parcuri au loc concerte in aer liber. De asemena, merita sa dai o fuga si in parcurile IOR, Tineretului sau Parcul Carol.

La pas, in Centrul Vechi

O plimbare in Centrul Vechi al Bucurestiului este perfecta pentru cei care adora cladirile vechi. Aici poti admira chiar si ruinele vechiului oras. Si daca tot ajungi in zona fa o plimbare pe Calea Victoriei, una dintre cele mai vechi artere ale Bucurestiului.

Seara, Centrul Vechi este un loc perfect pentru cosializare. Poti savura mancaruri delicioase si poti sta la un pahar de vorba alaturide prieteni.

Viziteaza cladirile importante ale Bucurestiului: Palatul Parlamentului si Ateneul Roman

Palatul Parlamentului, sau Casa Poporului, cum i se mai spune, este cea mai mare constructie din Bucuresti, ce dateaza din timpul comunismului. Totodata este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil din lume. Cladirea este deschisa zilnic pentru vizitare.

Ateneul Roman este o cladire care iti taie pur si simplu rasuflarea. Cladirea construita un urma cu peste 120 de ani este decorata cu fresce, ce au avut ca inspiratie basmele populare romanesti.

Viziteaza Muzeele Bucurestiului

Bucurestiul este impanzit de Muzee. Cu sguranta nu ai apucat sa le vezi pe toate. Asadar, acum este momentul potrivit sa o faci! Daca esti adeptul calatoriilor viziteaza Muzeul Satului. Aici poti admira case vechi si biserici din diferite regiuni ale Romaniei. Poti admita diferite stiluri arhitecturale ce se gasesc in Romania si pentru cateva ore, vei uita complet ca te afli inca in Bucuresti.

Stiai ca in total, in Bucuresti, exista peste 50 de muzee? Printre cele mai populare sunt:
  • Muzeul National de Arta al Romaniei
  • Muzeul Literaturii Romane
  • Muzeul Municipiului Bucuresti
  • Muzeul Memorial Dr. Victor Babes
  • Muzeul National de Istorie a Romaniei
  • Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa
  • Muzeul Militar National
Sursa foto: pixabay.com